Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek

Noppert wint na zeer matige partij

Tijdens de eerste partij van de avondsessie zagen we ook meteen een Nederlander aan de oche. Danny Noppert mocht het gaan opnemen tegen de Zuid-Afrikaan Cameron Carolissen, die zijn plaats in de tweede ronde had te danken aan de positieve coronatest van Martijn Kleermaker.

Zeer matige start Noppert

Nadat Martijn Kleermaker dus positief was geteset en ook Josh Payne in quarantaine zit, kreeg Carolissen een bye en was hij, zonder te gooien, door naar de tweede ronde. Hierin trof hij Danny Noppert, die zich meteen gebroken zag worden door Carolissen met een 70 finish. Noppert kreeg 2 darts om Carolissen terug te breken, maar wist niet te profiteren van dit kansje. Met een 21-darter ging ook leg 2 naar de Zuid-Afrikaan. Noppert speelde een erg matige set en ook in de derde set kon de Fries geen indruk maken. Met een 64 finish van Carolissen ging de eerste set met 3-0 naar de Zuid-Afrikaan.

‘Noppie’ komt terug

Na de eerste pauze mocht Carolissen de tweede set beginnen en ook in deze leg wist Noppert nog maar weinig klaar te spelen. Carolissen finishte 37 en pakte zijn vierde leg op rij. Carolissen zorgde in de tweede leg voor de eerste 15-darter van de partij en kwam op een 2-0 voorsprong in de tweede set. Vanaf 111 kreeg Carolissen de eerste pijl om de tweede set te pakken, maar de dubbel 16 werd gemist. Noppert kreeg de kans om terug te breken en pakte deze met een 56 finish. Na een cynisch juichmomentje, mocht de Fries de vierde leg beginnen. Ook in deze leg kreeg Carolissen een pijl voor de set, maar het was Noppert die 2-2 maakte via de dubbel 4. Leg 5 was dan wel een goede leg van Noppert, die met een 13-darter alsnog de tweede set wist te winnen.

Ook derde set naar de Fries

De derde set werd begonnen door Noppert, die de eerste leg wist te houden door 52 met 2 darts uit te gooien. In de tweede leg kreeg Noppert ook 2 darts om te breken vanaf 80, maar deze werden gemist. Carolissen profiteerde en gooide 5 uit: 1-1. Leg 3 leek naar Carolissen te gaan, ware het niet dat Noppert een knappe, maar ook broodnodige 105 finish produceerde. Ook de vierde leg ging met de pijlen mee, want in deze leg kon Noppert niet in de buurt blijven van Carolissen. Nadat de Zuid-Afrikaan de dubbel 16 had geraakt, moest een laatste leg uitkomst bieden. In deze laatste leg miste Noppert enorm veel pijlen op de dubbel, maar ging de laatste leg en dus de derde set, met een 22-darter naar Danny Noppert.

Niet overtuigend, wel de winst voor Noppert

Beide spelers wisten de hele avond al niet te overtuigen en ook de eerste leg van de vierde set was niet anders. Beide spelers misten enorm veel pijlen op de dubbel, totdat Carolissen uiteindelijk de dubbel 9 wist te raken voor een 1-0 voorsprong. Leg 2 was dan wel weer een goede leg van Noppert, die met een 14-darter de stand weer gelijk trok. Ook leg 3 en 4 leverden geen breaks op. Carolissen wist de dubbel 8 te raken om op een 2-1 voorsprong te komen en Noppert trok de stand weer gelijk via de dubbel 6. In de laatste leg kreeg Noppert 2 matchdarts, maar kreeg deze niet geraakt. Carolissen kreeg de kans, maar gooide zich dood vanaf 16, waarna Noppert matchdart nummer 4 in de dubbel 10 gooide en zich plaatste voor de derde ronde op het WK Darts!

Gemiddeldes/dubbelpercentages:
Danny Noppert: 80,56 / 29,03%
Cameron Carolissen: 82,19 / 29,03%

Image courtesy of FOTO: Lawrence Lustig (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *