Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Norman Madhoo - World Cup of Darts 2023

Norman Madhoo wint CDLC Tour en keert terug op PDC WK

De 59-jarige Norman Madhoo heeft zich afgelopen weekend gekwalificeerd voor zijn vierde PDC WK. De speler uit Guyana won de eerste editie van de CDLC Tour. Lees hier meer

Het eerste weekend van de CDLC Tour werd al een Guyaans feestje, het tweede weekend begon net zo goed. Norman Madhoo, die ook al het eerste toernooi van het jaar won, was in Santiago, Chili, ook de baas tijdens toernooi drie. De drievoudig WK-deelnemer zag zijn landgenoot Sudesh Fitzgerald al bij de laatste 16 ten onder gaan (6-2 tegen Alex Gutierrez), waarna hij zelf doorstootte tot de finale. De Argentijn Jesus Salate kon hem in de eindstrijd, ondanks een gemiddelde van 82,21, niet stoppen. Madhoo gooide zelf 80.02 gemiddeld: voor het continent in ontwikkeling een partij op hoog niveau.

Met nog één toernooi te gaan was het duidelijk, twee spelers uit Guyana streden om het felbegeerde WK-ticket; Norman Madhoo en Sudesh Fitzgerald. Beide spelers bereikten zonder veel problemen de laatste 16. Daarin mocht Fitzgerald het opnemen tegen de Braziliaan Artur Valle. Beide heren noteerden een gemiddelde van boven de 70, maar het was Valle die verrassend met 6-3 won. Dit betekende dat de WK-race ook meteen ten einde kwam, Madhoo kon niet meer ingehaald worden. Madhoo nam het in de laatste 16 op tegen Salate. De Argentijn revancheerde zich en versloeg Madhoo met 6-2. Hij leek ook de favoriet voor de eindzege, maar dat stak Valle een stokje voor. Valle versloeg Salate met 6-3 in de halve finales, waarna hij de Chileen Guillermo Soto met 6-4 versloeg in de finale.

Uitslagen

CDLC Tour 1
Kwartfinales
Roberto Wentz 6-3 Marcel Manders
Norman Madhoo 6-2 Alex Gutierrez
Jesus Salate 6-3 Guillermo Soto
Jafet Vanegas 6-1 Daniel Riveros

Halve Finale
Norman Madhoo 6-3 Roberto Wentz
Jesus Salate 6-1 Jafet Vanegas

Finale
Norman Madhoo 6-3 Jesus Salate

CDLC Tour 2
Kwartfinales
Artur Valle 6-0 Rosario Saravia
Jesus Salate 6-1 Gabriel Rubio
Guillermo Soto 6-0 Jafet Vanegas
Alex Gutierrez 6-2 Christopher Lochan

Halve Finales
Artur Valle 6-3 Jesus Salate
Guillermo Soto 6-2 Alex Gutierrez

Finale
Artur Valle 6-4 Guillermo Soto

Eindstand CDLC Tour

Norman Madhoo is mede door het winnen van twee titels als eerste geëindigd op de CDLC Tour Order of Merit en mag daardoor terugkeren op het PDC WK. Sudesh Fitzgerald eindigt op een tweede plaats, terwijl de Argentijn Jesus Salate met meerdere 80+ gemiddeldes toch enigszins teleurgesteld zal zijn op een vijfde plaats. Artur Valle is met zijn titel nog net in de top 8 geëindigd.

  1. Norman Madhoo 44
  2. Sudesh Fitzgerald 38
  3. Guillermo Soto 34
  4. Alex Gutierrez 32
  5. Jesus Salate 30
  6. Jafet Vanegas 24
  7. Roberto Wentz 20
  8. Artur Valle 19
Image courtesy of FOTO: PDC
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *