Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Sebastian Bialecki

Noster wint en pakt koppositie, Bialecki pakt eerste titel

Afgelopen zaterdagmiddag stonden er weer twee Challenge Tour toernooien op het programma in Niedernhausen. Met titels voor Steven Noster en Sebastian Bialecki zal het een erg spannende zondag worden, wie wint de European Challenge Tour? Lees hier alles terug over het negende en tiende toernooi.

European Challenge Tour 9

Zaterdagochtend begon het negende toernooi met 118 spelers. Opnieuw waren er teleurstellende resultaten voor Matt Campbell en Kenny Neyens, wie zou er van profiteren? Rowby-John Rodriguez deed dat niet, hij verloor bij de laatste 32 van Jimmy Hendriks met 5-4. Hij bereikte voor de tweede keer op rij de finale, dit keer mocht hij het opnemen tegen Steven Noster. Hendriks begon de dag rustig door met 5-0 te winnen van Eric Boyer. Daarna volgden toch wel drie moeilijke wedstrijden. Tegen Sven Hilling, Rowby-John Rodriguez en Wesley Plaisier had de Nederlander een beslissende leg nodig. Chris Landman was de tegenstander in de kwartfinales en die werd met een 5-3 nederlaag uitgeschakeld. In de halve finales was José Justicia de tegenstander, de Spanjaard speelt tot zover een erg goed weekend. Toch wist hij niet te winnen van ‘The Captian’, met een 115-finish won Hendriks met 5-3 en stond hij voor de tweede maal in de finale.

Steven Noster won in het eerste Challenge Tour weekend al een titel en mocht zaterdagmiddag proberen om daar een titel bij toe te voegen. De Duitser had in de eerste wedstrijd van de dag meteen veel geluk aan zijn kant, Ryan de Vreede miste maar liefst 7 matchdarts. Uiteindelijk won Noster met 5-4, waarna Moreno Blom met een gemiddelde van 102,55 aan de kant werd gezet. Bij de laatste 32 en laatste 16 had Noster weinig moeite met Sebastian Steyer en Kristiaan de Boer, tegen beide spelers verloor hij slechts één leg. Kevin Blomme was de tegenstander in de kwartfinales. Blomme kwam 4-3 voor, maar moest de laatste twee legs toch aan de Duitser laten. Ook in de halve finales was er een Belg de tegenstander. Brian Raman deed wat hij kon, maar uiteindelijk was het Noster die met 5-3 zege zijn tweede PDC-finale bereikte.

Jimmy Hendriks begon beter aan de finale, dan de finale van gister die hij 5-0 verloor. Hendriks begon de wedstrijd en hield in 17 darts zijn eigen leg. Steven Noster antwoordde sterk met een 15-darter. Vervolgens gingen er twee legs met de darts mee, waardoor het 2-2 stond. In de vijfde leg miste Hendriks een 90-finish op de bull, waarna Noster de eerste break plaatste. Hij verzilverde de break met een knappe 101-finish, waardoor de Duitser op matchpoint kwam; 4-2. Hendriks kreeg een leg later meteen de kans op de rebreak, maar miste drie pijlen op de dubbel. Noster profiteerde en sloot met zijn tweede 100+finish (109) de finale in stijl af. Hiermee pakte Noster zijn tweede PDC-titel en ook de koppositie op de ranking.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Steven Noster: 89,91 / 50%
Jimmy Hendriks: 84,33 / 29%

European Challenge Tour 10

Aan het tweede toernooi van de dag begonnen wederom 118 spelers aan de oche. Het was een dag om snel te vergeten voor Matt Campbell en Kenny Neyens, beide heren wonnen geen wedstrijd. Ook de winnaar van het negende toernooi, Steven Noster werd al in de eerste wedstrijd uitgeschakeld door Jan Dekker. Met kwartfinale plaatsen voor Rodriguez en Justicia wisten ze dichterbij de top van de ranking te komen, maar was het niet genoeg om Campbell en Noster voorbij te gaan. Na een lange dag stonden twee talenten aan het einde van de dag in de finale, Kevin Doets en Sebastian Bialecki. Doets kende een erge matige 1,5 dag op de Challenge Tour dit weekend, maar maakte dat goed met een finaleplaats in het tiende toernooi. Doets begon met twee simpele overwinningen op Sebiastian Keine (5-1) en Arjan Konterman (5-0). Bij de laatste 32 werd Remo Mandiau met 5-3 verslagen, voordat Ricardo Pietreczko in een beslissende leg werd uitgeschakeld. Pietreczko stond 4-2 voor en miste 3 matchdarts in leg 8. Bij de kwartfinales was José Justicia de tegenstander, die met een 5-3 nederlaag naar zijn hotelkamer kon terugkeren. In de halve finales kwam Doets 4-0 voor tegen Michael Rasztovits en gaf die niet meer weg. Met een 5-2 overwinning stond hij voor de tweede keer dit jaar in een Challenge Tour finale.

Hij mocht het gaan opnemen tegen Sebastian Bialecki. De 17-jarige Pool begon het toernooi met een whitewash op Tom Veje Kristensen. Patrick Plötz had een ronde later niet veel in te brengen, met een 5-1 overwinningen stond Bialecki eenvoudig bij de laatste 32. Daarin werd Jeremy van der Winkel met 5-2 verslagen. Bij de laatste 16 was wederom een Nederlander de tegenstander, maar kon het ook niet bolwerken tegen de Pool. Luc Peters verloor met 5-3. In de kwartfinales kwam Bialecki 4-2 achter tegen Lukas Wenig, maar won de laatste drie legs met een 142-finish in de beslissende leg. Ook in de halve finales kwam Bialecki in de moeilijkheden, maar doordat hij de laatste twee legs won tegen Thibault Tricole (5-4) stond hij in zijn PDC-finale.

Sebastian Bialecki begon de finale en deed dat indrukwekkend met een 14-darter in zijn eigen leg. Kevin Doets wist ook zijn eigen leg te houden, waardoor het 1-1 werd. In de derde leg was het Doets die het voordeel in de wedstrijd kreeg door met een 81-finish te breaken. Met een 16-darter verzilverde de Nederlander de break en kwam zo 3-1 voor. Bialecki versnelde vervolgens en kwam terug tot 3-3 met legs in 13 en 14 darts. Toch wist de Pool daarna niet zijn eigen leg te houden, met een 18-darter kwam Doets op matchpoint. Kon hij het in zijn eigen leg afmaken? Het antwoord was nee, met een 13-darter brak Bialecki gelijk terug. In een zeer spannende beslissende leg kreeg Doets één matchdart op tops, maar was het uiteindelijk toch Bialecki die met een 70-finish zijn allereerste PDC-titel pakte.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Sebastian Bialecki: 93,49 / 36%
Kevin Doets: 90,49 / 33%

Nederlanders

Er waren twee hoogtepunten; Jimmy Hendriks en Kevin Doets bereikten allebei een finale vandaag, maar moesten genoegen nemen met een tweede plaats. Daarnaast waren er nog een aantal Nederlanders, die erg goed presteerden. Zo wisten 6 Nederlanders bij het eerste toernooi van de dag de laatste 16 te bereiken, naast Hendriks bereikte Landman ook de kwartfinale. Bij het tweede toernooi van de dag stonden 7 Nederlanders bij de laatste 16, naast Doets wist ook Christian Kist de laatste 16 door te komen.

Order of Merit

Na tien toernooien heeft Steven Noster de koppositie overgenomen van Matt Campbell en leidt nu met 350 pond op de Canadees. Kevin Doets is de beste Nederlander op plaats 7, maar zal hoogstwaarschijnlijk een titel moeten pakken op de laatste dag om nog eerste te kunnen eindigen. De winnaar van de European Challenge Tour zal een tourkaart, een WK-plek en een Grand Slam of Darts plek verdienen.

  1. Steven Noster 5100
  2. Matt Campbell 4750
  3. Rowby-John Rodriguez 4100
  4. Toni Alcinas 3650
  5. Jose Justicia 3550
  6. Kenny Neyens 3550
  7. Kevin Doets 3100
  8. Jimmy Hendriks 3050
Image courtesy of FOTO: PDC
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *