Dartsactueel.nl | Het meest actuele dartnieuws van dit moment!

Oceanic Masters én WK ticket prooi voor James Bailey

James Bailey is de opvolger van Bernie Smith als winnaar van de Oceanic Masters. De 49-jarige Australiër mocht als geplaatste speler aan het toernooi beginnen en wist zich vanaf de laatste 32 naar de overwinning te spelen.

Afgelopen maandag werd er een open kwalificatietoernooi gehouden, waarvan de beste 16 spelers zich kwalificeerden voor de tweede en beslissende dag. Hier troffen zij 16 geplaatste spelers, 8 uit Australië en 8 uit Nieuw Zeeland. Op basis van gemiddeldes van het Australasian Championship werd de volgorde van plaatsing bepaald. Zo kreeg Cody Harris de nummer 1 plek toebedeeld, en mocht James Bailey als nummer 5 aan het toernooi beginnen. Bij de laatste 32 was Dave Marland zijn tegenstander, zonder veel moeite versloeg hij hem 3-0 in sets. Cody Harris werd ‘gewhitewashed’, hij verloor zonder een leg te winnen van Rhys Mathewson.

Bailey versloeg tot de finale achtereenvolgens Mark Cleaver (3-0), Damon Heta (3-1) en John Bunyard (3-1). In de finale kwam hij Tim Pusey tegen. Pusey, deelnemer aan drie WSOD toernooien dit jaar, had in de halve finale nipt afgerekend met Steve Fitzpatrick  (3-2). Ook de finale werden alle 5 sets gespeeld, maar nu verloor hij nipt. Beide mannen hielden eerste hun eigen set, waarna Pusey Bailey in set 3 brak. In set 4 kreeg Pusey zelfs 2 pijlen om de wedstrijd te beslissen, maar hij miste ze beide. Bailey kwam terug tot 2-2. In de beslissende set was ook een vijfde leg nodig, nadat Pusey met een 13-darter de stand compleet gelijk had getrokken. Bailey miste in eerste instantie twee matchdarts, maar doordat Pusey nog ver weg was kon hij het een beurt later afmaken. ‘The Bull’, zoals zijn bijnaam luidt, mag zo zijn debuut gaan maken op het WK.

Kwartfinales
John Bunyard 3-1 Rhys Mathewson
James Bailey 3-1 Damon Heta
Steve Fitzpatrick 3-2 Ben Robb
Tim Pusey 3-1 Mick Lacey

Halve Finales
James Bailey 3-1 John Bunyard
Tim Pusey 3-2 Steve Fitzpatrick

Finale
James Bailey 3-2 Tim Pusey
84.7/31% – 86.4/35%

Image courtesy of fOTO: Dartplayers Australia
Deel dit:
Lees ook

Eén reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.