Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Search
Dirk van Duijvenbode - German Darts Open 2023

Off-day Van Duijvenbode: Killington wint met whitewash

Dirk van Duijvenbode is hard onderuit gegaan op de German Darts Championship in Hildesheim. De Nederlander kreeg het scorend niet voor elkaar en verloor duidelijke cijfers van George Killington; 6-0!

De tegenstander van Dirk van Duijvenbode, George Killington, had vrijdagmiddag zijn allereerste wedstrijd ooit op een European Tour gewonnen. De Engelsman zag Scott Waites een 9-darter tegen hem om op 5-4 te komen, maar Killington wist de wedstrijd toch met 6-5 naar zich toe te trekken.

Het was Van Duijvenbode die de partij mocht beginnen, maar het was Killington die uit de startblokken vloog. Met een 11-darter wist Killington meteen te breaken en wist in 13 pijlen zijn eigen leg te houden voor een 2-0 voorsprong.

In de derde leg kreeg Van Duijvenbode zijn eerste pijl op de dubbel, maar in plaats dat de pijl in tops ging voor een 120-finish werd triple 20 geraakt. Killington wist zelf 7 niet uit te gooien, waardoor de Nederlander een tweede kans kreeg op 120. Nu werd drie keer tops geprobeerd, maar dit werd ook niet uitgegooid. Killington raakte nu wel de dubbel en plaatste zo de tweede break. Dit volgde hij op met een 13-darter in zijn eigen leg voor een 4-0 voorsprong!

Scorend wou het in deze wedstrijd totaal niet lukken bij ‘The Titan’, waardoor hij nauwelijks op een finish terecht kwam. Ook in de vijfde leg was dit het geval, met een 17-darter kwam Killington op matchpoint. Een leg later maakte ‘The Killer’ het meteen af, via dubbel 10 zorgde hij voor een verrassende whitewash overwinning op Van Duijvenbode en eindigde op een gemiddelde van ruim 103!

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
George Killington: 103,66 / 46,2%
Dirk van Duijvenbode: 80,93 / 0%

Image courtesy of FOTO: Jonas Hunold (PDC Europe)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *