Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Michael van Gerwen

Off-day Van Gerwen: Humphries ruim te sterk

Michael van Gerwen heeft zijn meerdere moeten erkennen in Luke Humphries op de Grand Slam of Darts. De Engelsman was met ruime cijfers te sterk: 16-10.

De kijker werd tijdens deze editie van de Grand Slam of Darts al flink verwend, en op papier leek het treffen tussen Michael van Gerwen en Luke Humphries ook een duel om van te smullen. De Nederlander lijkt weer in topvorm, terwijl Humphries het beste jaar van zijn carrière kent. In de eerste vijf legs was dit van beide mannen echter niet zichtbaar. Beide mannen begonnen slordig: Van Gerwen miste in de derde leg zelfs acht pijlen op de dubbels. Humphries strafte dit af, waardoor hij uiteindelijk met 3-2 de eerste onderbreking in ging.

Humphries slaat gat

Met een 19-darter hield de Engelsman zijn eigen leg, waarna MVG aanhaakte met een 11-darter. De Nederlander leek daarna op weg naar een break, maar dankzij een 140-finish van Humphries kwam die er niet. ‘Cool Hand Luke’ deelde daarna nog een klap uit door 167 uit te gooien. Van Gerwen leek niet onder de indruk en brak in 16 pijlen meteen terug. Met nog een 16-darter leek hij weer leven in de wedstrijd te blazen, maar twee legs later was het 9-5 voor Humphries.

Van Gerwen kan gat niet dichten

Met legs in 12 en 11 pijlen vond Van Gerwen ineens twee goede legs. Hij zette zich daarna in zijn eigen leg weg op 78, maar kreeg van Humphries weer een enorme tik te verwerken. De Engelsman gooide 132 uit op de bull, waarna een 14-darter hem de 11-7 voorsprong opleverde. Beide mannen hielden vervolgens hun eigen legs, waardoor de stand bij de laatste onderbreking op 12-8 kwam. De opdracht leek enorm voor de Nederlander. Hij moest meerdere breaks vinden, maar dit lukte maar niet. Het tegenovergestelde gebeurde juist: nadat Van Gerwen twee pijlen op tops miste, brak Humphries hem om op 14-9 te komen. Beide mannen hielden hun eigen leg, waarna het aan de jongste van de twee was om het af te maken. Een 18-darter bezegelde het lot van Van Gerwen zijn trage start en misser op belangrijke moment nooit meer kon herstellen.

Gemiddeldes/dubbelpercentages
Michael van Gerwen: 95.99 / 29.4%
Luke Humphries: 96.97 / 33.3%

Image courtesy of FOTO: Kieran Cleeves (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *