Dartsactueel.nl | Het meest actuele dartnieuws van dit moment!

Olde Kalter debuteert met overwinning op het BDO WK Darts!

Tijdens de tweede partij van deze dinsdagmiddag op het BDO WK Darts kwam er weer een Nederlander in actie. Dennie Olde Kalter, de nummer 22 op de BDO ranking, mocht zich gaan opmaken voor zijn debuut op het WK. Zijn tegenstander in deze partij was de als nummer 6 geplaatste Nick Kenny uit Wales.

Nick Kenny mocht de partij beginnen, maar zag zich meteen gebroken worden door Olde Kalter. Met een 76 finish ging de eerste leg met een 18-darter naar Olde Kalter. In zijn eigen leg kwam de Hengeloër niet in de problemen. Met een 16-darter wist hij zijn eigen leg te behouden. In de derde leg wist Kenny de eerste 180 van de wedstrijd te gooien. Daarnaast gooide Kenny een 15-darter door 120 uit te gooien en bracht hiermee de stand naar 2-1 in legs. Olde Kalter mocht de vierde leg beginnen en ook hij gooide zijn eerste 180 score. Olde Kalter nam een enorme voorsprong in deze leg, maar mistte veel pijlen om de set binnen te halen. Uiteindelijk wist hij de dubbel 4 te vinden en de eerste set op zijn naam te schrijven.

Na de gewonnen eerste set mocht Olde Kalter beginnen aan de tweede set. Kenny sloeg aan het begin van de leg al een gaatje richting Olde Kalter en de darter uit Wales wist Olde Kalter, met een 58 finish, te breken. Ook de tweede leg ging naar Nick Kenny. Met een 15-darter bracht hij de stand op 2-0 in legs. Kenny leek op nog een break af te stevenen. Met een 180 score zette Kenny zichzelf op 40, maar het was Olde Kalter die met een knappe 90 finish, toch zijn eigen leg wist te houden. Kenny mocht beginnen aan de vierde leg die hem de set moest opleveren. De Welshman was echter niet binnen 5 beurten uit. Olde Kalter mocht gaan staan voor een 98 finish om in de wedstrijd te blijven. Via een 20, dubbel 19 en een dubbel 20 wist Olde Kalter terug te breken. De vijfde leg leek vrij eenvoudig naar Olde Kalter te gaan, maar de laatste beurten kon de Nederlander zijn tripples iets minder makkelijk vinden. Kenny kreeg nog een pijl voor de set vanaf 170, maar hij mistte de bulls-eye. Toch was het finishende vermogen van Olde Kalter doorslaggevend in deze leg. Nadat Kenny zijn kans mistte, was het Olde Kalter die, met een 93 finish, 2-0 voor kwam in sets.

Na de pauze was het Nick Kenny die de wedstrijd mocht hervatten en dit deed hij sterk. Met een 14-darter pakte hij de eerste leg van de derde set. Ook de tweede leg zou gewonnen worden door Olde Kalter. De Nederlander leek zich ergens aan te storen op het podium en zag Kenny weglopen. Met een 64 finish ging de leg naar Kenny. Olde Kalter herpakte zich en wist meteen terug te breken met een 16-darter. In de vierde leg gooide Olde Kalter een 180 score op het perfecte moment. Vanaf 220 liet hij de dubbel 20 staan en met zijn derde pijl werd deze geraakt. Weer moest een beslissende leg gaan bepalen wie deze set ging winnen. Vanaf 95 mocht Kenny het als eerst proberen om de set te winnen. De bulls-eye werd echter gemist, waarna Olde Kalter voor de wedstrijd mocht gaan gooien. 111 was teveel voor de Nederlander waarna Kenny, met een 25 finish, de set naar zich toe trok.

Olde Kalter mocht de vierde set beginnen en wist zijn eigen leg te behouden. Met een 79 finish bracht hij de stand naar 1-0 in legs. De tweede leg ging ook met de pijlen mee. Kenny begon de leg en wist de leg te winnen met een 18-darter en een 109 finish. Olde Kalter kreeg in zijn eigen leg 2 darts om zijn leg te behouden, maar hij mistte de dubbel 18 en de dubbel 9. Kenny kreeg 1 dart om Olde Kalter te breken op de dubbel 18. Met een 76 finish ging de leg naar Kenny. Olde Kalter zette meteen de aanval weer in op de leg van Kenny, maar het was toch de Welshman die als eerst op een finish kwam. Olde Kalter voerde de druk maximaal op door, met een 180 score, 28 over te laten, maar de dubbel 14 werd niet geraakt. Met een 56 finish dwong Kenny een beslissende, vijfde set af.

De laatste set werd begonnen door Kenny, maar overtuigend gewonnen door Olde Kalter. Hij wist een 180 score te gooien en met een 86 finish ging de eerste leg, met een 12-darter, naar Olde Kalter. Kenny kwam als eerst op een finish in de leg van Olde Kalter, maar 145 was teveel voor de darter uit Wales. Om zijn eigen leg te houden moest Olde Kalter 65 uit zien te gooien. Hij kreeg 1 dart op dubbel 18 en die werd geraakt. Hiermee nam Olde Kalter een 2-0 voorsprong in legs. Kenny gooide een sterke derde leg en maakte met een 15-darter de 2-1, maar wist dat hij Olde Kalter moest breken om in de wedstrijd te komen. Olde Kalter bleef steady door gooien en wist als eerst op een finish te komen. Na 12 pijlen bleef 111 over voor Olde Kalter. Kenny liet 120 staan, maar was afhankelijk van Olde Kalter. Met een 111 finish wist Dennie Olde Kalter zijn eerste partij ooit op een WK te winnen!

Gemiddeldes/Dubbelpercentages
Dennie Olde Kalter: 88.83 / 50%
Nick Kenny: 89.09 / 43.48%

Image courtesy of FOTO: Jos Groen
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *