Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Dennie Olde Kalter

Olde Kalter en De Graaf winnen Open Rotterdam

Afgelopen zondagmiddag werd de eerste NDB Ranking van het nieuwe seizoen afgewerkt in Vlaardingen, Open Rotterdam. Dennie Olde Kalter, Jeremy Phillipsen en Aileen de Graaf wonnen de titels bij de senioren. Lees hier meer.

Jeugd

Een totaal van 2 meisjes, 13 aspiranten en 31 junioren hadden zich zondagochtend ingeschreven voor de jeugdtoernooien. De finalisten van de meisjes- en juniorentoernooien zouden zich automatisch kwalificeren voor de WDF World Masters in december.

Bij de meisjes werd alleen de finale gespeeld, omdat er slechts twee deelnemers waren. Chantal Tessin en Daphne Camijn speelden rond 15:15 uur de finale op de livestream. Camijn kwam 1-0 en 2-1 voor, maar moest alsnog de overwinning aan de Nederlands kampioen Chantal Tessin laten.

In het aspirantentoernooi stonden Tom van Nijnatten en Vinnie Versteegen in de finale. Van Nijnatten versloeg Ruben Baalmans (3-2) en Keano van Deventer (3-1), terwijl Versteegen te sterk was voor Sasha Korvermans (3-2) en Cor Beukema (3-1). Het was Versteegen die het beste was in de finale, met een 3-1 zege won hij de Open Rotterdam bij de aspiranten.

Bij de junioren waren Nederlandse Team spelers Dylan van Lierop, Tinus van Tiel en Pim van Bijnen allemaal aanwezig. Echter wist geen één de finale te bereiken. Van Tiel en Van Bijnen bereikten wel de halve finales, maar moest zich daar erkennen in respectievelijk Kendji Steinbach (3-1) en Bradley van der Velden (3-1). Van der Velden kwam sterk uit de startblokken door een 3-1 voorsprong te nemen. Steinbach bleef goed door gooien en kreeg de kans om er 3-3 van te maken, maar liet dat onbenut. Via dubbel 16 pakte Van der Velden zijn eerste NDB Ranking-titel.

Meisjes finale
Chantal Tessin 3-2 Daphne Camijn

Aspiranten finale
Vinnie Versteegen 4-1 Tom van Nijnatten

Junioren finale
Bradley van der Velden 4-2 Kendji Steinbach

Dames

Online hadden 55 dames zich ingeschreven om de strijden voor de titel en 8 WDF World Masters tickets. Er stonden meteen een aantal interessante partijen op het programma. Zo versloeg Priscilla Steenbergen met 3-0 Astrid Trouwborst in de tweede ronde, terwijl Anca Zijlstra met dezelfde cijfers geen problemen had met Nathalie van Marm.

De laatste 16 werd het eindstation voor de winnaar van vorig jaar in Vlaardingen, Noa-Lynn van Leuven. Sharon Straatsma-Pul won met 3-2 en denderde vervolgens ook door naar de halve finales. Dit gold ook voor Aileen de Graaf, die in de kwartfinale Roos van der Velde versloeg. In de andere halve finale troffen Anca Zijlstra en Aletta Wajer elkaar.

Uiteindelijk waren het wederom Aileen de Graaf en Anca Zijlstra die overbleven in de finale. Zijlstra miste in de beginfase wat dubbels, waardoor De Graaf al snel uitliep naar een 3-0 voorsprong. Vervolgens gingen er twee legs met de darts mee. Bij een stand van 4-1 stond Zijlstra te wachten op 58, maar door een knappe 104-finish zorgde De Graaf voor een 5-1 zege en haar eerste NDB Rankingtitel van het nieuwe seizoen.

Halve finales
Aileen de Graaf 4-2 Sharon Straatsma-Pul
Anca Zijlstra 4-3 Aletta Wajer

Finale
Aileen de Graaf 5-1 Anca Zijlstra

Heren

Online hadden 155 Heren A zich ingeschreven om te spelen voor de titel en 8 WDF World Masters tickets. Bij de Heren B stonden 141 spelers aan de oche. De eerste grote verrassingen bij de Heren A vielen in de derde ronde; Jelle Klaasen, Ryan de Vreede, Owen Roelofs en Henk Snijder verloren. Van de Nederlands Rankingkampioen Ivo Leeksma moesten we bij de laatste 32 afscheid nemen, net als Moreno Blom en de winnaar van vorig jaar; Kristiaan de Boer.

Nederlands kampioen Johan van Velzen, Alexander Merkx, Dennie Olde Kalter, Youri Brouwer, Jeroen Mioch, Patrick Maat, Arjan Konterman en Nick Crouwel bereikten allemaal de kwartfinales en kwalificeerden zich daarmee tegelijkertijd voor de World Masters in december. Na een lange dag werd het dezelfde finale als het NK van afgelopen seizoen; Johan van Velzen tegen Dennie Olde Kalter. Van Velzen versloeg onder weg naar de finale o.a. Alexander Merkx en Youri Brouwer, terwijl Olde Kalter onder meer Patrick Maat en Arjan Konterman te slim af was.

Olde Kalter begon de finale, waarbij in de eerste set alle legs met de darts mee gingen. Van Velzen miste meerdere pijlen om te breaken, waardoor Olde Kalter de eerste set met 3-2 pakte. In de eerste leg van de tweede set miste Van Velzen veel pijlen op de dubbel, waardoor Olde Kalter via dubbel 5 meteen brak. Deze break werd een leg later meteen ongedaan gemaakt, Van Velzen brak terug via dubbel 4. Leg 3 en 4 gingen met de darts mee, waardoor er ook in set twee een vijfde leg aan te pas moest komen. Van Velzen kreeg één pijl op tops voor de set, maar miste. Olde Kalter profiteerde en pakte via dubbel 16 de titel!

Bij de heren B ging de titel naar Jeremy Philipsen. In de finale was hij met 4-2 te sterk voor Diderik van Renselaar, die nog knap terug kwam van een 2-0 achterstand tot 2-2. Uiteindelijk gingen de laatste twee legs toch naar Philipsen.

Heren A
Halve finales
Johan van Velzen 5-4 Youri Brouwer
Dennie Olde Kalter 5-3 Arjan Konterman

Finale
Dennie Olde Kalter 2-0 (3-2,3-2) Johan van Velzen

Heren B
Halve finales
Diderik van Renselaar 3-0 Danny van der Veen
Jeremy Philipsen 3-1 Ricardo van Domselaar

Finale
Jeremy Philipsen 4-2 Diderik van Renselaar

WDF World Masters gekwalificeerden

Heren A
Dennie Olde Kalter (Al gekwalificeerd)
Johan van Velzen (Al gekwalificeerd)
Youri Brouwer
Arjan Konterman (Al gekwalificeerd)
Alexander Merkx (Al gekwalificeerd)
Jeroen Mioch
Patrick Maat (Al gekwalificeerd)
Nick Crouwel

Dames
Aileen de Graaf (Al gekwalificeerd)
Anca Zijlstra (Al gekwalificeerd)
Sharon Straatsma-Pul (Al gekwalificeerd)
Aletta Wajer (Al gekwalificeerd)
Roos van der Velde (Al gekwalificeerd)
Vanessa Zuidema (Al gekwalificeerd)
Lerena Rietbergen (Al gekwalificeerd)

Jeugd
Chantal Tessin
Daphne Camijn
Bradley van der Velden
Kendji Steinbach

Image courtesy of FOTO: NDB Darts
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *