Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Martijn Kleermaker

Ondermaatse Kleermaker wint toch van Buffler

Na een plek bij de laatste 16 in de eerste Euro Tour keerde Martijn Kleermaker vandaag terug op het podium. Het werd een overwinning, maar ook een wedstrijd die hij snel zal willen vergeten.

Martijn Kleermaker heeft al veel indruk gemaakt bij zijn debuutjaar in de PDC. Een kwartfinale op de vloer, hoge gemiddeldes en al verzekerd van het WK zijn hoogtepunten. Vanavond nam hij het in ronde één van de European Darts Grand Prix op tegen debutant Markus Buffler. De Duitser kreeg in de eerste leg maar liefst vier pijlen om te breken, maar nadat dit niet lukte pakte Kleermaker toch de voorsprong. Buffler kon in de beginfase makkelijk mee met Kleermaker en hield ook gemakkelijk zijn eigen leg. Scorend liep het totaal niet bij de Nederlander, maar toch kwam hij 2-1 voor. De gemiddeldes lagen beide op 75, dus zeker niet om naar huis over te schrijven.

Met twee missers vanaf 97 gaf Kleermaker Buffler weer een kans om langszij te komen. ‘The Dutch Giant’ werd er moedeloos van. Het leek een leg later zelfs helemaal verkeerd te gaan. Buffler kreeg namelijk zeven (!) pijlen om te breken, maar nu zat het geluk aan de kant van Kleermaker. Hij won de leg alsnog. Het geluk bleef, want de leg erna miste Buffler er weer vier. De stand kwam op 4-2, en ondanks het ondermaatse spel leek er toch een simpele overwinning in te zitten. Een 21-darter bracht hem één leg verwijderd van die zege. Buffler hield nog één keer zijn leg, waarna Kleermaker met een 12-darter toch nog iets moois liet zien en de wedstrijd met 6-3 won. Tegen Krzysztof Ratajski zal het morgen toch echt beter moeten, wil hij een kans maken om te winnen.

Martijn Kleermaker: 79.59 / 25%
Markus Buffler: 73.51 / 16.67%

Image courtesy of FOTO: PDC Europe
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *