Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek

Ondermaatse Noppert verliest van Lewis

Nadat Vincent van der Voort op de woensdagavond zijn 2e ronde wedstrijd wist te winnen, was Danny Noppert aan de beurt die het op mocht nemen tegen de nummer 14 geplaatste speler van het toernooi: Adrian Lewis.

De wedstrijd

Het was de Fries die aan de laatste wedstrijd van de avond mocht beginnen en deed dit keurig, een 15 darter was goed genoeg om het spits af te bijten. Een 15 darter was ook voorbestemd aan Lewis, die dit deed met een 107 finish (7-T20-D20) voor de 1-1. “Noppie” mistte in de derde leg één pijl op de dubbel 16 voor een 146 finish, maar dat had geen gevolgen want Lewis stond nog niet op een finish, 2-1 door middel van een 13 darter. Lewis verbeterde dit niet maar kon wel weer aansluiten via dubbel tops, waardoor het gewoon weer gelijk stond. De laatste leg voor de eerste pauze was ook voor de Nederlander waardoor alle legs voorlopig met de darts meegingen.

Het was de Engelsman die de eerste leg na de pauze binnen wist te slepen via een geweldige 10 darter. Hierna was ook de eerste break een feit, een schreeuwende Lewis gooide 88 uit in 3 pijlen. Vervolgens werden in leg 8 ironisch genoeg 8 pijlen gemist op de dubbel door “Jackpot”, waardoor Noppert terug kon breken voor de 4-4. Door middel van een 107 finish (20-T17-D18) kon de Nederlander de break verzilveren en zo weer op voorsprong komen. Daarentegen gingen de spelers wel weer met een gelijk stand de 2e pauze in, Lewis pakte namelijk zijn eigen leg in 22 darts.

De man uit Stoke-on-Trent kwam met een 120 finish goed uit de startblokken na de pauze, waardoor hij een break wist te bemachtigen voor de 5-6. Gelukkig voor de Nederlandse fans wist Noppert gelijk weer terug te breken met behulp van een 14 darter. Een 180 aan de kant van Lewis maakte het verschil in leg 13, waardoor Lewis weer de break terug in handen kreeg. Een 14 darter was hierna genoeg om de break marathon te stoppen, hierdoor kwam de Engelsman op een 6-8 voorsprong. Lewis had de vorm te pakken in dit deel van de wedstrijd want ook leg 15 was voor hem, een break, die hierna werd verzilverd in 14 darts waardoor Lewis 1 leg verwijderd was van de overwinning. Vervolgens kon Noppert zijn eigen leg nog wel houden voor de 7-10, maar daar eindigde het dan ook. De 18e leg was de laatste leg van de wedstrijd die Adrian Lewis binnen wist te hengelen door middel van een 11 darter en een 86 finish (T18-D16).
Adrian Lewis mag het in de kwartfinales opnemen tegen de Belg: Dimitri van den Bergh.

Statistieken

Danny Noppert:
Gemiddelde: 87,63
Finishpercentage: 64% (7/11)
180’ers: 1

Adrian Lewis:
Gemiddelde: 99,81
Finishpercentage: 42% (11/26)
180’ers: 4

Image courtesy of FOTO: Lawrence Lustig (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *