Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Michael van Gerwen - European Darts Grand Prix 2024

Ondermaatse Van Gerwen nipt voorbij Gilding

Michael van Gerwen heeft de kwartfinales bereikt in Kiel. Hiervoor had de Nederlander wel een beslissende leg nodig tegen Andrew Gilding. Lees hier meer.

Michael van Gerwen mocht de finaledag van het Baltic Sea Darts Open openen tegen Andrew Gilding. De Nederlander begon veel beter aan de partij dan zijn Engelse tegenstander. Met legs in 17,15 en 16 stond Van Gerwen binnen ‘no time’ op een 3-0 voorsprong. In de vierde leg kwam Gilding ook op het scorebord, met een 16-darter hield hij zijn eigen leg.

In de vierde leg miste Van Gerwen acht pijlen (!) om zijn eigen leg te behouden, waardoor Gilding met een 19-darter terug kon breaken naar 3-2. Dit vervolgde ‘Goldfinger’ met een leg in 14 pijlen, waardoor de wedstrijd weer helemaal in evenwicht was. Met een 13-darter hield Van Gerwen zijn eigen leg. In leg 8 kreeg Gilding vier pijlen op de dubbel om er 4-4 van te maken, maar dit keer miste hij. Van Gerwen profiteerde en brak via dubbel 8 naar een 5-3 voorsprong.

Toch kon Van Gerwen de wedstrijd niet in het slot gooien in zijn eigen leg. Met een 180’er en een 78-finish brak Gilding met een 15-direct terug. Ook dit keer verzilverde Gilding de break, waardoor er dus een beslissende elfde leg aan te pas moest komen. Van Gerwen mocht de elfde leg beginnen en liet zijn klasse zien. Met scores van 140-96-133 stond hij na 9 pijlen op 132. Hij wist 2 keer bull te gooien, gevolgd door dubbel 16 om de partij in stijl af te sluiten.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Michael van Gerwen: 89,45 / 26,1%
Andrew Gilding: 93,27 / 25%

Image courtesy of FOTO: Jonas Hunold (PDC Europe)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *