Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek

Ongeslagen Mikuru Suzuki pakt tweede BDO Wereldtitel

Zondagmiddag werd de damesfinale van het BDO WK gespeeld. De nummer 1 geplaatste Lisa Ashton nam het op tegen de nummer 2 geplaatste Mikuru Suzuki. Lees hier meer. 

Lisa Ashton begon de finale en deed dat erg goed met twee scores van 140 en 180 om uiteindelijk de eigen leg in 14 darts te houden. Via dubbel 5 kwam Suzuki op gelijke hoogte. In de derde leg plaatste Suzuki de break door in 15 darts 46 uit te gooien. Met een 17-darter pakte Suzuki de eerste set met 3-1 af van de Engelse.

De Japanse begon goed aan haar eigen set, ze hield haar eigen leg met een 55-finish. In de tweede leg miste Ashton twee darts op de dubbel, waardoor Suzuki de break plaatste via dubbel 10. Met een 18-darter brak Ashton terug en hield haar eigen leg in 16 darts. In de beslissende leg van tweede set produceerde ‘The Miracle’ een 17-darter en kwam zo 2-0 voor in sets.

Na de pauze was het de Japanse die met een 180’er en een 61-finish in 14 darts meteen brak. In de tweede leg miste Suzuki 2 darts op de dubbel, waardoor Ashton met een knappe 118-finish terug brak. Met een 14-darter kwam Ashton 2-1 voor in de derde set. Suzuki kwam door het gooien van dubbel 2 op gelijke hoogte. In de beslissende leg miste Ashton twee darts op dubbel 15 voor de set, met een knappe 71-finish pakte Suzuki voor de tweede keer op rij de wereldtitel bij de dames en blijft daarmee ongeslagen!

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Mikuru Suzuki: 83,39 / 30%
Lisa Ashton: 85,00 / 31,25%

Image courtesy of FOTO: Lawrence Lustig (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *