Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Jonny Clayton

Ontketende Jonny Clayton wint The Masters 2021

Jonny Clayton heeft zijn eerste individuele TV-titel bij de PDC gewonnen. ‘The Ferret’ won in de finale met 11-8 van Mervyn King, nadat hij al grote namen uitschakelde in de rest van het toernooi.

Waar 2020 al verrassende winnaars van TV-toernooien kende in Dimitri van den Bergh en José de Sousa, begon 2021 misschien nog wel verrassender. Met Mervyn King en Jonny Clayton stonden twee spelers van buiten de top 16 in de finale van The Masters, en toernooi dat normaal gesproken alleen voor de top 16 was voorbestemd. Een extra bijkomstigheid voor deze twee heren was het feit dat er nog maar 9 van de 10 plekken van de Premier League waren aangekondigd. Net voor deze finale maakte de PDC dan ook bekend dat de winnaar van deze wedstrijd de tiende plek zou krijgen. Een extra motivatie, naast het winnen van een eerste individuele titel bij de PDC.

Tikjes over en weer

Net als in zijn vorige vier wedstrijden won Clayton de bull en zo mocht hij ook aan deze wedstrijd beginnen. Met een 16-darter verzilverde hij dit ook door de eerste leg te pakken. King sloot aan in 17 pijlen, waarna beide heren weer elk hun eigen leg hielden. Net voor de pauze was het King die de eerste tik uitdeelde. Hij brak Clayton in 12 pijlen met een 128-finish op de bull, een stukje van het bord dat hij de laatste maanden erg goed raakt. Met een 15-darter kwam ‘The King’ ook uitstekend uit de pauze. Clayton moest aanhaken en deed dat, waarna hij hoopte op een kans in de leg van King. Dit lukte niet doordat de Engelsman een 110-finish gooide en het verschil op twee legs hield. Toch ging de wedstrijd met een gelijke stand de tweede pauze in. Clayton hield zijn eigen leg in 13 pijlen, waarna een 136-finish hem een 12-darter en de break terug opleverde. Met 5-5 was de wedstrijd nog compleet open.

Clayton breekt King

Waar Clayton nu het niveau van de rest van het toernooi door kon trekken, haakte King af. Clayton kwam weer op voorsprong met een knappe 84-finish op de bull, waarna hij King brak in 15 pijlen. King kwam er echt niet meer aan te pas, waardoor ‘The Ferret’ eenvoudig uit kon lopen naar een 9-5 voorsprong. Het besef dat hij een TV-titel kon winnen sloeg daarna toch ineens toe bij Clayton, die daardoor King toch nog een break zag pakken en de stand op 9-6 bracht. Ondanks de voorsprong leek de wedstrijd zo nog niet over, zeker nadat King de achterstand weer verkleinde met een 15-darter. Niets leek minder waar: met een 11-darter was Clayton er ineens weer en zo kwam hij op matchpoint. King mocht nog iets terug doen, maar Clayton maakte het op fabuleuze wijze af. Na negen pijlen stond hij in leg 19 op dubbel 16, na 12 pijlen was hij uit. Een geweldige prestatie van de Welshman, die naast het winnen van zijn eerste individuele titel op TV zich ook mag gaan maken voor de Premier League.

Gemiddelde / Finishpercentage:
Mervyn King: 94.95 / 61.54%
Jonny Clayton: 104.1 / 64.71%

Image courtesy of FOTO: Chris Dean (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *