Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Gerwyn Price

Ontketende Price sloopt Van Gerwen en wint in Newcastle

Gerwyn Price heeft in Newcastle zijn derde avond in de Premier League 2023 gewonnen. De Welshman liet in de finale geen spaan heel van Michael van Gerwen: 6-1.

Een herhaling van de kwartfinales van vorige week in Nottingham. De avond begon met Michael van Gerwen tegen Peter Wright. In een matige wedstrijd, waarin Wright terugkwam van een 4-2 achterstand, moest er een beslissende leg aan te pas komen. Van Gerwen liet daarin zijn klasse zien door met een 150-finish de wedstrijd naar zich toe te trekken. Ook in de tweede kwartfinale moest er een elfde leg gespeeld worden. Aspinall vocht zich terug van een 3-1 achterstand om uiteindelijk met een 14-darter met 6-5 te winnen tegen Dimitri van den Bergh. Revanche van afgelopen week voor ‘The Asp’.

Het Welshe onderonsje werd net als vorige week gewonnen door Gerwyn Price. Jonny Clayton begon erg matig en kon een ruime achterstand niet meer goedmaken. Met een gemiddelde van net 80 ging ‘The Ferret’ er met 6-1 af. De kwartfinales werd afgerond met ‘local hero’ Chris Dobey tegen regerend wereldkampioen Michael Smith. Na een geweldige opkomst begon Dobey sterk aan de partij door een 137-finish uit te gooien met twee keer tops in de eerste leg. Daarna was het Smith die op een 3-1 voorsprong kwam. Dobey vocht zijn enorm goed terug en kwam bij 5-4 op matchpoint. Met een 177-score vanaf 209 hield de Engelsman na 12 darts dubbel 16 over. Hiervoor mocht hij terugkomen. In 13 darts won hij voor zijn eigen publiek wederom van de wereldkampioen!

Dobey krijgt klop voor eigen publiek

Na een stroeve partij tegen Wright kreeg Michael van Gerwen tegen Nathan Aspinall juist het tegenovergestelde voorgeschoteld. De Nederlander zag zijn tegenstander scorend erg zwak beginnen, waarna ook de dubbels hem in de steek lieten. Van Gerwen kwam met gemak op 4-0, waarna twee 14-darters hem zelfs de 6-0 zege opleverden. Chris Dobey hoopte daarna weer voor wat gejuich in het publiek te zorgen, maar de energie leek er bij de Engelsman ook wel uit. Hij kwam nog wel op voorsprong, maar scorend verdween hij daarna volledig. Price kwam snel op 5-2, waarna hij het zich kon veroorloven nog twee legs te verliezen. De Welshman maakte daarna wel een einde aan het feestje van Dobey: 6-4.

Ontketende Price sloopt Van Gerwen

Voor de tweede keer dit jaar stonden Michael van Gerwen en Gerwyn Price zo in de finale tegenover elkaar. Van Gerwen won de eerste keer, dit keer was het Price die aan het langste eind trok. En hoe. De Welshman liet niks heel van zijn tegenstander en vloog met een gemiddelde van boven de 110 naar een 5-0 voorsprong. Van Gerwen kon de ‘whitewash’ nog nipt voorkomen, maar met een 10-darter (zijn tweede van de wedstrijd) was het ‘The Iceman’ die de kers op de taart zette. Een galavoorstelling van Price, dit zo zijn derde avond van het jaar op zijn naam schreef.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages
Michael van Gerwen: 98.48 / 16.7%
Gerwyn Price: 114.96 / 66.7%

Uitslagen

Kwartfinales
Michael van Gerwen 6-5 Peter Wright
Nathan Aspinall 6-5 Dimitri van den Bergh
Gerwyn Price 6-1 Jonny Clayton
Chris Dobey 6-4 Michael Smith

Halve finales
Michael van Gerwen 6-0 Nathan Aspinall
Gerwyn Price 6-4 Chris Dobey

Finale
Gerwyn Price 6-1 Michael van Gerwen

Stand Premier League Darts

Michael van Gerwen en Gerwyn Price hebben een gat geslagen ten opzichte van de rest, terwijl Chris Dobey aanhaakt bij de top vier. Peter Wright heeft na acht speelrondes nog maar één partij gewonnen.

  1. Michael van Gerwen 25 (+31)
  2. Gerwyn Price 18 (+20)
  3. Nathan Aspinall 13 (-12)
  4. Michael Smith 12 (-2)
  5. Chris Dobey 10 (-2)
  6. Dimitri van den Bergh 9 (-2)
  7. Jonny Clayton 7 (-13)
  8. Peter Wright 2 (-20)
Image courtesy of FOTO: Michael Cooper (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *