Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Peter Wright

Ontketende Wright verslaat Price, West verrast Suljovic

Zaterdagavond stonden de laatste tweede ronde partijen van het European Championship op het programma. Naast de partijen van Van Duijvenbode en Van Gerwen stonden er nog twee partijen op het programma. Lees hier meer.

Peter Wright laat Price kansloos

In de tweede partij van de avond namen de nummer 2 en 3 van het wereld het tegen elkaar op, Gerwyn Price tegen Peter Wright. Price mocht de partij beginnen, maar zag Wright in de eerste leg meteen breaken. Met een 18-darter hield Wright zijn eigen leg voor een 2-0 voorsprong. Price vocht zich snel terug met twee 12-darters op een rij. In de laatste leg voor de pauze brak Wright opnieuw en kwam 3-2 voor.

Na de pauze gingen er drie legs met de darts mee, waaronder twee 11-darters van de wereldkampioen. In de negende leg brak Wright voor de derde keer in de partij en hield met een 65-finish zijn eigen leg voor een 7-3 voorsprong in de tweede pauze.

Na de derde en laatste pauze gooide Wright een 180’er en brak in 16 darts naar een 8-3 voorsprong. Een leg later werd de break verzilverd via dubbel 16, nadat Price een 88-finish had gemist op de bull. Met drie knappe finishes van 148,127 en 80 vocht Price zich terug tot 9-6. Een leg later klaarde ‘Snakebite’ de partij en won uiteindelijk met 10-6!

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Peter Wright: 102,70 / 43,48%
Gerwyn Price: 100,76 / 40%

Steve West in thriller langs Suljovic

Net als op de donderdag mocht Mensur Suljovic de dag eindigen. Na zijn overwinning op Gurney was nu zijn tegenstander Steve West, die in een goeie pot won van Ratajski. Met een 13-darter begon deze pot ook goed, en het was de man uit Oostenrijker die dit voor elkaar kreeg. West reageerde met een 14-darter, waarna hij met een 144-finish (met Suljovic op 32) meteen een break pakte. Twee 14-darters later stond het zelfs al 401, Suljovic kwam er echt niet aan te pas.

West kwam met nog maar weer eens een 14-darter geweldig de pauze uit. Suljovic hield zijn eigen leg, waarna West weer een 14-darter gooide. Beide mannen wisten daarna nog een 15-darter te gooien, waardoor de stand op 7-3 in het voordeel van West kwam.

Suljovic leek in de problemen en moest dus versnellen, en dat was precies wat hij deed. Hij won drie legs op rij in 14, 15 en 11 pijlen. Met een 20-darter stopte West de opmars van ‘The Gentle’. West kreeg daarna zelfs de kans op 9-6, maar na drie missers gaf hij de kans aan Suljovic die 88 uitgooide. Een 16-darter later en de stand stond weer gelijk: 8-8. Suljovic had het overwicht, maar met een 12-darter was het West die weer brak. Toch kwam er wel een beslissende leg, nadat Suljovic een knappe 84 via bull – dubbel 17 gooide. Suljovic mocht die beslissende leg beginnen, maar hij was na 15 pijlen niet uit. West was dit op knappe wijze wel: een 106-finish leverde hem alsnog de zege op. Morgen treft hij Peter Wright in de kwartfinales.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Mensur Suljovic: 95.01 / 56.255
Steve West: 97.19 / 47.62%

Image courtesy of FOTO: Jonas Hunold (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *