Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Search
Rusty-Jake Rodriguez

Onverslaanbare Rodriguez wint Development Tour 5 en 6

Rusty-Jake Rodriguez was onverslaanbaar deze zondag. Hij won Development Tour 5 en 6. Lees hieronder meer hoe de dag verging.

Development Tour 5

Op de zondag werd Development Tour 5 en 6 gespeeld. In de ochtend begonnen we met Development Tour 5. Doets won zijn eerste partij met 4-0 van Duitser Adrian Dorzbacher. Bij de laatste 64 verloor Doets van Bradly Roes met 4-2. Zonneveld had het wat moeilijker de eerste ronde, maar Zonneveld won zijn eerste partij met 4-3 van de Tsjech Roman Benecky. Zonneveld verloor in de finale met 5-0 van Rusty-Jake Rodriguez. De winnaar van Development Tour 5 was Rusty-Jake Rodriguez. De Oostenrijker won met 5-0 van Niels Zonneveld.

Bij de laatste 128 speelde Rodriguez zijn eerste ronde tegen Sam Groot Roessink. Die won hij met 4-0. Bij de laatste 64 speelde Rodriguez tegen nog een Nederlander. Hij speelde tegen Luke van der Kwast. Die won de Oostenrijker ook. De derde ronde speelde Rusty-Jake tegen de Duitser Dominik Gruellich. Die won hij met 4-2. Bij de laatste 16 moest Rodriguez alweer tegen een Duitser. Nu tegen Joshua Hermann. Die won hij met 4-0 met een gemiddelde van 105.47. Toen waren we aangekomen bij de kwartfinales. In de kwartfinale stond Rodriguez tegenover Geert Nentjes. Die won Rodriguez met 5-2. In de halve finale speelde Rodriguez tegen Mike van Duivenbode. Ook daarin had de Oostenrijker een gemiddelde van 100.06. Die won hij met 5-1.

Hoe heeft Niels Zonneveld het bij Development Tour 5 gedaan? Zonneveld had het moeilijk in de eerste ronde, maar Zonneveld won zijn eerste partij met 4-3 van de Tsjech Roman Benecky. Zonneveld won ook zijn laatste 64, 32 en 16 partij van Duitsers. Bij de laatste 32 moest Zonneveld tegen een Duitser. Die won hij met 4-0 met een gemiddelde van 105.47. Bij de kwartfinale speelde Zonneveld tegen de Tsjech Tomas Houdek. Die won de Nederlander nipt met 5-4. In de halve finale trof Zonneveld de Nederlander Gillian Koehoorn. Die won Zonneveld ook nipt met 5-4. In de finale had Zonneveld het moeilijk tegen de Oostenrijker Rodriguez. Zonneveld verloor de finale met 5-0.

Rusty-Jake Rodriguez: 97.60 / 56%
Niels Zonneveld: 84.58 / 0%

Development Tour 6

Toen Rodriguez Development Tour 5 had gewonnen, begon een paar minuten later ook de volgende Development Tour; Development Tour 6. Bij de laatste 256 verloren er veel Duitsers. Na dat Rodriguez Development Tour 5 had gewonnen, kon zijn dag niet meer stuk. De Oostenrijker won óók nog eens Development Tour 6. Hij won de finale met 5-0 van de Duitser Niko Springer met een gemiddelde van 101.19.

Rusty-Jake Rodriguez begon Development Tour 6 met een 4-2 overwinning in de eerste ronde tegen Ole Holtkamp. In de eerste ronde gooide de Oostenrijker een gemiddelde van 100.71. De tweede ronde won Rodriguez ook vrij gemakkelijk met 4-0 van Nederlander Jamai van den Herik. Bij de laatste 32 speelde Rodriguez tegen Rene Molendijk, die won hij ook met 4-1. Toen waren we aangekomen bij de laatste 16. Bij de laatste 16 moest Rodriguez tegen Roman Benecky, ook die won de Oostenrijker met 4-1. Dan kwamen de kwartfinales. De Oostenrijker won de kwartfinale van Sebastian Bialecki. In de halve finale had Rodriguez, Kevin Doets als tegenstander. Die won de Oostenrijker ook (5-2).

Hoe kwam Niko Springer in de finale? Niko Springer zagen we al eerder in de German Super League. De Duitser wou ook een poging wagen bij de Development Tour. De eerste ronde kwam Springer makkelijk door (4-0). In de tweede ronde speelde Springer tegen een bekend landgenoot, namelijk Nico Kurz. Ook die partij trok Springer naar zich toe met 4-0. Bij de laatste 32 had Springer het lastig tegen de Nederlander Damian Mol. Springer won nipt met 4-3 van de Nederlander. Bij de laatste 16 kwam Springer weer een landgenoot tegen, nu tegen Joshua Hermann. Die partij won Springer ook nipt met 4-3. Zo ging Springer ook door naar de kwartfinale. Toen stond hij tegenover de Nederlander Gian van Veen. Die won de Duitser makkelijk met 5-1. In de halve finale stond Niko tegenover Jurjen van der Velde, die eerder een Development Tour won afgelopen vrijdag. Het was een spannende finale, maar toch trok Springer de partij naar zich toe met een 16-darter in de beslissende leg (5-4). In de finale had Springer geen kans tegen de goed spelende Rodriguez (5-1).

Rusty-Jake Rodriguez: 101.19 / 63%
Niko Springer: 88.34 / 20%

Nederlanders

Een uiterst succesvolle dag voor onze landgenoten. In Development Tour 5 haalden maar liefst 8 Nederlanders de laatste 16, 4 hiervan haalden de kwartfinale. Bij de laatste 16 verloren Wesley Veenstra, Maikel Verberk, Damian Mol en Mark Tabak. Bij de kwartfinales wonnen er maar liefst drie Nederlanders, namelijk Gillian Koehoorn, Niels Zonneveld en Mike van Duivenbode. Geert Nentjes verloor de kwartfinale van Rusty-Jake Rodriguez. De halve finale was het eindstation voor Gillian Koehoorn en Mike van Duivenbode. In de finale verloor Zonneveld met 5-0 van Rusty-Jake Rodriguez.

Order of Merit

  1. Rusty-Jake Rodriguez 6500
  2. Niels Zonneveld 3600
  3. Jurjen van der Velde 3150
  4. Kevin Doets 2850
  5. Mike van Duivenbode 2500
  6. Geert Nentjes 1900
  7. Niko Springer 1750
  8. Bradly Roes 1750
  9. Maikel Verberk 1450
  10. Jeroen Mioch 1400
Image courtesy of FOTO: PDC
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inhoudsopgave

Onverslaanbare Rodriguez wint Development Tour 5 en 6