Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Dirk van Duijvenbode

Ook Gawlas niet opgewassen tegen Van Duijvenbode

Met drie overwinningen op zak gaat Dirk van Duijvenbode door naar de laatste 16 op de Grand Slam of Darts. Ook Adam Gawlas wordt verslagen: 5-3.

Door zijn zege op Rob Cross verzekerde Dirk van Duijvenbode zich gistermiddag al van een plek bij de laatste 16. Toch lag er vandaag nog een mooie bonus te wachten: met een zege zou de Nederlander de eerste plek pakken, en daarmee een bonus van 3500 pond. Adam Gawlas wilde dat maar wat graag voorkomen: de Tsjech won nog geen partij en wilde zijn Grand Slam nog wat kleur geven. Met een 16-darter nam Van Duijvenbode het initatief, maar Gawlas volgde snel met een 14-darter. Door een leg later drie pijlen te missen op dubbel 16 gaf hij echter meteen weer zijn eigen leg weg.

Van Duijvenbode was in leg vier echter degene die pijlen op de dubbels miste, waardoor de stand weer op gelijke hoogte kwam. Toch was hij daarna de eerste die een gat kon slaan. Met een 15-darter, gevolgd door een 17-darter, kwam de stand op 4-2. Met een 11-darter liet Gawlas daarna nog even een sterk staaltje darten zien, maar verder zou de Tsjech niet komen. Een 14-darter van ‘Aubergenius’ was het eindslot van de partij: de volgende ronde wacht.

Gemiddeldes/dubbelpercentages
Dirk van Duijvenbode: 98.07 / 55.6%
Adam Gawlas: 97.57 / 30%

Image courtesy of FOTO: Taylor Lanning (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *