Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Vincent van der Voort

Ook van der Voort stopt De Sousa niet

In een spannende partij tussen Vincent van der Voort en Jose de Sousa is Van der Voort net tekort gekomen. Hij miste twee matchdarts om de Portugees in vorm uit te schakelen.

Vincent van der voort nam het in de tweede ronde van de Player Championship finals tegen Jose de Sousa. De Nederlander mocht op het hoofdpodium het opnemen tegen de Portugees die in topvorm is en vorige week zijn eerste major won.

Weinig verschil tussen de spelers

In de eerste sessie gingen Van der Voort en Jose de Sousa gelijk tegen elkaar op. Jose de Sousa begon wel sterker aan de wedstrijd. Met twee 13-darters kwam De Sousa op een 2-0 voorsprong. Van der Voort miste twee pijlen op tops om zijn eigen leg te houden. Na deze twee legs was Jose de Sousa uitgeraasd en wist Van der Voort zijn kansen te pakken. Met een 118-finish brak Van der Voort gelijk terug en hij kreeg ook 19 darts om zijn eigen leg te houden. Jose de Sousa wist de vijfde leg wel gewoon te houden binnen 15 darts en dus wint De Sousa ook de eerste sessie met 3-2.

in de tweede sessie geven beiden heren weinig kansen weg in de eigen legs. Beiden spelers doen precies wat zij moeten doen. In de negende leg kreeg Van der Voort nog een klein kansje om te breaken vanaf 112, maar hij kon de triple niet vinden. in de tiende leg gooide Van der Voort 122 uit om een last-leg decider af te dwingen. In de laatste leg had Jose de Sousa heel veel moeite om de matchdarts te verzilveren, hij had zeven matchdarts nodig om de beslissende D2 te gooien. Van der voort miste ook twee matchdarts vanaf 64. Jose de Sousa schitterde nog niet zoals op de grand slam of darts, maar is wel door naar de derde ronde.

Gemiddeldes / finishpercentages:
Vincent van der Voort: 92.24 / 29.41%
Jose de Sousa: 94.01 / 27.78%

Image courtesy of FOTO: Sven Mandel
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *