Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Michael van Gerwen - Grand Slam of Darts 2023

Ook Van Gerwen onderuit: Heta straft missers keihard af

Na Michael Smith, Peter Wright en Gerwyn Price is ook Michael van Gerwen uitgeschakeld op de Grand Slam of Darts. Damon Heta was hem finishend de baas: 10-7.

Met drie overwinningen in de groep deed Michael van Gerwen wat van hem verwacht werd, maar tegen Damon Heta zou voor hem het echte toernooi pas beginnen. Vanaf nu was het alles of niet: ‘Mighty Mike’ wil maar wat graag weer eens de Grand Slam of Darts winnen. De start was bij de laatste 16 echter stroef: Heta won in 18 pijlen de eerste leg.

Heta straft missers keihard af

Met een 14-darter repareerde Van Gerwen de vroege schade, waarna beide mannen hun eigen legs hielden. Nog een 14-darter van de Nederlander leek een kleine klap aan zijn tegenstander: net voor de onderbreking greep hij de break. Niets was minder waar. Van Gerwen begon in het tweede blok steeds meer dubbels te missen, waardoor hij Heta kansen gaf. De Australiër greep deze ook stuk voor stuk. Met finishes van 76, 112 en 92 zette hij de partij op zijn kop en greep hij een 6-4 voorsprong.

Ook Van Gerwen onderuit

‘The Heat’ had zijn gedroomde voorsprong te pakken en breidde dit een leg later nog meer uit. Van Gerwen kwam steeds meer onder druk te staan: nadat hij zijn eigen leg won miste hij in de leg van zijn tegenstander weer twee kansen. Zijn eigen leg houden was geen probleem, maar ook Heta kreeg dit steeds weer voor elkaar. De Australiër sloop zo naar de overwinning: zijn eerste matchdart was meteen raak. Na Smith, Wright en Price werd zo ook Van Gerwen uitgeschakeld voor de kwartfinales.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages
Michael van Gerwen: 94.38 / 28%
Damon Heta: 91.23 / 55.6%

Image courtesy of FOTO: Kieran Cleeves (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *