Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Romeo Grbavac - World Cup of Darts 2023

Oost-Europese Qualifiers voor eerste vier Euro Tours bekend

Afgelopen weekend stonden in Boedapest vier Euro Tour-kwalificatietoernooien op het programma voor Oost-Europese spelers zonden tourkaart. Een Kroaat wist zich voor twee toernooien te kwalificeren. Lees hier meer.

Rond de 50 spelers reisden af naar Hongarije om een startbewijs te verdienen voor minimaal één van de eerste vier Euro Tours van het jaar. De Kroaat Romeo Grbavac maakte afgelopen jaar indruk op de World Cup of Darts – samen met Boris Krcmar – en liet begin januari op Q-School zien echt mee te kunnen op hoog niveau. Hij sloeg direct twee keer toe bij de Euro Tour Qualifiers. In het eerste kwalificatietoernooi van het weekend boekte hij overwinningen op o.a. Roman Benecky, Sebastian Steyer en Dominik Moravcik om zich te plaatsen voor de Belgian Darts Open, waar hij zijn Euro Tour-debuut mag gaan maken. Zondagavond wist hij voor de dubbel te zorgen. Met zeges op o.a. Benjamin Pratnemer, Vitezslav Sedlak en Tytus Kanik zal de Kroaat ook aanwezig zijn op de European Darts Grand Prix in Sindelfingen.

De overige twee tickets gingen naar twee Tsjechen. Vitezslav Sedlak plaatste zich voor de German Darts Grand Prix, nadat hij landgenoot Roman Benecky met 6-3 versloeg in de finale met een gemiddelde van 95! Zondagmiddag wist de 32-jarige Alexander Masek zich te verzekeren van zijn Euro Tour-debuut. De Tsjech wist in de finale Patrik Kovacs met 6-4 te verslaan en eindigde de partij met een 11-darter.

Belgian Darts Open – Qualifier
Halve finales
Dominik Moravcik 6-4 Nandor Pres
Romeo Grbavac 6-3 Nandor Major

Finale
Romeo Grbavac 6-3 Dominik Moravcik

German Darts Grand Prix – Qualifier
Halve finales
Roman Benecky 6-4 Dominik Moravcik
Vitezslav Sedlak 6-2 Patrik Kovacs

Finale
Vitezslav Sedlak 6-3 Roman Benecky

International Darts Open – Qualifier
Halve finales
Patrik Kovacs 6-4 Gyorgy Jehirszki
Alexander Masek 6-3 Dalibor Smolik

Finale
Alexander Masek 6-4 Patrik Kovacs

European Darts Grand Prix – Qualifier
Halve finales
Romeo Grbavac 6-2 Vitezslav Sedlak
Tytus Kanik 6-2 Alexander Masek

Finale
Romeo Grbavac 6-5 Tytus Kanik

Image courtesy of FOTO: PDC
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *