Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Search

Oostenrijk, Engeland en Wales naar halve finales

Afgelopen middag was het tijd voor de kwartfinales van de World Cup of Darts op het programma. Naast de partij tussen Nederland en Schotland stonden er nog drie krakers op het programma. Lees hier alles terug over deze kwartfinales.

Oostenrijk vs Noord-Ierland (5)

De middagsessie begon met de partij tussen Oostenrijk en Noord-Ierland. De eerste singlepartij ging tussen Mensur Suljovic en Brendan Dolan. Dolan begon erg scherp aan de wedstrijd, maar miste 5 darts op de dubbel waardoor Suljovic via dubbel 18 alsnog brak. Hij wist de break niet te verzilveren, want via dubbel 16 brak Dolan meteen terug. Een goede leg volgde voor Suljovic, waardoor hij opnieuw brak. De Oostenrijker kreeg het weer niet voor elkaar om de break te verzilveren, met een knappe 68-finish brak Dolan terug en hield met dezelfde finish voor het eerst zijn eigen leg; 3-2. In de zesde leg kreeg de Noord-Ier al zijn eerste matchdart, maar tops werd gemist op een 113-finish. Suljovic profiteerde en zorgde met een 98-finish ervoor dat er een beslissende leg moest komen. In een leg waarin het dichtbij elkaar zat, was het toch ‘The History Maker’ die met zijn derde 68-finish van de wedstrijd Noord-Ierland op een 1-0 voorsprong zette.

De tweede singlepartij ging tussen Rowby-John Rodriguez en Daryl Gurney. Rodriguez begon de wedstrijd, maar Gurney plaatste gelijk de break via dubbel 10. Rodriguez begon leg twee met twee maximale scores, waarna hij uiteindelijk in 13 darts terugbrak naar 1-1. Toch wist de Oostenrijker de break niet te verzilveren, met een 56-finish brak Gurney naar een 2-1 voorsprong. Daarna ging de turbo toch wel aan bij ‘Little John’. Met twee 13-darters en een 14-darter won Rodriguez met 4-2 en zorgde voor een beslissende koppelpartij.

De Noord-Ieren mocht de koppelpartij beginnen, maar het was Team Oostenrijk die in 15 darts gelijk de break plaatste. Een 16-darter zorgde een leg later meteen voor de rebreak. In de derde leg kreeg Rodriguez twee pijlen op dubbel 12, maar werden gemist. Hierdoor hield Dolan via dubbel 5 zijn eigen leg. Een goede leg volgden voor beide landen, maar uiteindelijk was het Suljovic die met een 76-finish de stand op 2-2 zette. In een zenuwachtige vijfde leg misten de Noord-Ieren drie darts om weer op voorsprong te komen, via tops bracht ‘The Gentle’ Oostenrijk op matchpoint; 3-2. Onder alle omstandigheden gooiden Dolan en Gurney een geweldige leg, ze begonnen met twee 180’ers om uiteindelijk in 13 darts en 3-3 van te maken. Een thriller van een beslissende leg was het gevolg. Rodriguez kreeg als eerste een matchdart, maar dubbel 16 werd gemist. Dolan kreeg vervolgens drie matchdarts, maar bezwijkte en miste alle drie. Suljovic bleef koel en zorgde via dubbel 16 ervoor dat Oostenrijk zich voor de eerste keer plaatste voor de halve finales!

Brendan Dolan 4-3 Mensur Suljovic
Rowby-John Rodriguez 4-2 Daryl Gurney

Oostenrijk 4-3 Noord-Ierland

Engeland (1) vs Duitsland (8)

De tweede kwartfinale ging tussen het nummer één geplaatste Engeland en het nummer acht geplaatste Duitsland. De eerste singlepartij werd gespeeld met James Wade en Gabriel Clemens. Clemens begon erg goed aan de wedstrijd, hij wist Wade namelijk meteen te break met een 11-darter. Wade antwoordde vervolgens wel goed met een 68-finish voor de rebreak. Wade hield daarna zijn eigen leg in 16 darts voor een 2-1 voorsprong. Een 13-darter zorgde voor een tweede break van Wade en maakte het een leg later af door 130 uit te gooien voor een 4-1 zege. Wade eindigde op een gemiddelde van 101,31.

De tweede single ging tussen Dave Chisnall en Max Hopp. De wedstrijd begon met meteen een hoog niveau, waarin Chisnall meteen Hopp brak door 80 uit te gooien. Via tops verzilverde Chisnall de break en zo kwam hij 2-0 voor. In de derde leg kreeg Hopp opnieuw een kans om zijn eigen leg te houden, maar een 78-finish werd gemist. Chisnall profiteerde net als in leg één opnieuw, met een 90-finish plaatste hij de tweede break en kwam hij op matchpoint; 3-0. Een leg later was het ook meteen voorbij, met een 72-finish klaarde ‘Chizzy’ de klus.

James Wade 4-1 Gabriel Clemens
Dave Chisnall 4-0 Max Hopp

Wales (2) vs Australië (7)

De derde kwartfinale ging tussen Wales en Australië. De eerste singlepartij die op het programma stond was Gerwyn Price tegen Simon Whitlock. Whitlock begon de wedstrijd, maar begon erg matig. Hierdoor plaatste Price gelijk de break en hield daarna zijn eigen leg in 17 darts voor een 2-0 voorsprong. Whitlock wist daarna wel zijn eigen leg te houden via dubbel 8. In leg 4 kreeg Whitlock drie pijlen voor 2-2, maar werden allemaal gemist. Hierdoor hield Price zijn eigen leg en kwam zo op matchpoint. Een leg later maakte de wereldkampioen het in stijl af, met een 123-finish wist hij met 4-1 te winnen.

De tweede singlepartij ging tussen Jonny Clayton en Damon Heta. Clayton mocht de wedstrijd beginnen, maar miste in de eerste leg 4 pijlen op de dubbel. Heta profiteerde en brak via dubbel 10 naar 1-0. Een leg later werd er meteen teruggebroken met een 66-finish. Clayton hield daarna zijn eigen leg met een 106-finish voor een 2-1 voorsprong. Heta hield daarna ook zijn eigen leg voor 2-2. Daarna gingen alle legs met de darts mee. In de beslissende leg produceerde Clayton een 144-finish en pakte daarmee de 4-3 overwinning en de plaats in de halve finales.

Gerwyn Price 4-1 Simon Whitlock
Jonny Clayton 4-3 Damon Heta

Image courtesy of FOTO: Stefan Strassenberg (PDC Europe)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *