Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoeken
Oostenrijk - World Cup of Darts 2024

Oostenrijk klopt ook België: Suljovic en Rodriguez naar finale World Cup

Het is Mensur Suljovic en Rowby-John Rodriguez gelukt: het Oostenrijkse duo staat voor de tweede keer in de finale van de World Cup of Darts. België werd met 8-3 verslagen.

Na de ruime zege op Nederland en het nodige geluk tegen Italië nam de status van België op de World Cup of Darts alleen maar toe: Dimitri van den Bergh en Kim Huybrechts zijn heel moeilijk te verslaan op het landentoernooi. Voor Huybrechts was het vanavond zelfs al de achtste (!) keer dat hij de halve finales haalde, al wist hij maar één keer eerder door te stoten tot de finale. Tegen Oostenrijk moest dit voor de tweede keer gebeuren, maar Mensur Suljovic en Rowby-John Rodriguez hadden daar ook nog wat over te zeggen. De eerste drie legs gingen met de darts mee, waarna Van den Bergh met een 109-finish de eerste klap uitdeelde. Twee 15-darters van Oostenrijk later stond het echter al snel weer gelijk.

In leg zeven zetten onze zuiderburen zich na 12 pijlen weg op een dubbel, maar een foutenbal volgde. Maar liefst negen pijlen werden er gemiste op de buitenste ring, waardoor Suljovic via tops de stand op 4-3 bracht. ‘The Gentle’ deelde met een 78-finish na de break nog een nieuwe dreun uit, die werd gevolgd door nog een break, dit keer in 17 pijlen. De stand kwam op 6-3, de Oostenrijkers konden hun geluk niet op. Suljovic leek niet te kunnen missen en liet zijn teamgenoot opnieuw juichen nadat hij dubbel 16 vond. Dat juichen hield niet meer op: nadat Huybrechts drie pijlen op de dubbels miste om de wedstrijd te verlengen, vond Rodriguez tops. Net als in 2021 mag Oostenrijk naar de finale van de World Cup of Darts.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages
Oostenrijk: 89,27 / 53.3%
België: 85,20 / 16.7%

Image courtesy of FOTO: Jonas Hunold (PDC Europe)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *