Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek

Oostenrijk schakelt België uit, Engeland wint wel

Afgelopen middag werden de eerste 4 tweede ronde partijen van de World Cup of Darts afgewerkt. Toplanden als Engeland, België en Australië kwamen allemaal in actie. Lees hier meer.

Noord-Ierland (5) vs Portugal

In de eerste partij van de middag trad Noord-Ierland aan tegen Portugal. Nadat Noord-Ierland tegen Hongkong ontsnapte aan uitschakeling gisteravond, was het vandaag totaal het tegenovergestelde. Brendan Dolan mocht in de eerste singlepartij aantreden tegen José Marques. Al snel bleek dat Marques geen partij was voor de ervaren Noord-Ier. Een 4-0 eindstand tot gevolg.

Top 10 speler José de Sousa wist wat hem te doen stond tegen ‘Superchin’ (Daryl Gurney). Alleen een overwinning betekende een allesbeslissende koppelpartij. Maar ook dit bleek er geen enkel moment in te zitten. De Sousa viel tegen en kon de druk niet aan en Gurney won vrij eenvoudig met 4-0. Waardoor de Noord-Ieren weer is in de kwartfinale zitten van de World Cup.

Brendan Dolan 4-0 Jose Marques
Daryl Gurney 4-0 Jose de Sousa

Engeland (1) vs Zuid-Afrika

De tweede partij in de middag mocht Zuid-Afrika aantreden tegen de nummer één geplaatst: Engeland. James Wade opende het bal tegen Carl Gabriel. In een leuke openingsfase ging Carl Gabriel aardig mee en won zo waar de eerste leg. De ervaren rot James Wade schakelde een tandje bij en kwam om een 2-1 voorsprong. Carl Gabriel gooide hierna een prima leg en had breakkansen op 68, maar wist het voor elkaar te krijgen om geen dubbel over te laten. Ook in de vijfde leg miste de Zuid-Afrikaan vier kansen, waarna Wade het gedecideerd afrondde met een kreet.

De tweede partij ging tussen Devon Petersen en Dave Chisnall. Ook Petersen mistte in de eerste leg gelijk een kans om de Engelsman te breaken, maar pakte deze kans niet en dat zou het verhaal worden van deze wedstrijd. Ook in leg 4 miste de Zuid-Afrikaan drie kansen. Chisnall liep weg en pakte een 3-1 voorsprong. Petersen spartelde nog een leg terug, maar capituleerde in de zesde leg en zo gaat ook Engeland door naar de kwartfinale van de World Cup.

James Wade 4-1 Carl Gabriel
Dave Chisnall 4-2 Devon Petersen

Australië (7) vs USA

De derde partij ging tussen de Amerikanen en de Australiërs. De eerste singlepartij werd gespeeld met Simon Whitlock en Danny Lauby. Whitlock begon erg goed aan de partij. Hij hield zijn eigen leg in 18 darts. Daarna gooide hij 8 perfecte darts, om uiteindelijk in 11 darts te breaken. De break werd in de derde leg verzilverde met een 13-darter voor een 3-0 voorsprong. Lauby gaf echter niet zo maar op. Met een 14-darter en een geweldige 170-finish in 12 darts kwam de Amerikaan terug tot 3-2. Een 16-darter zorgde ervoor dat Lauby de break verzilverde en de stand gelijk trok; 3-3. Whitlock bleef erg koel en won de beslissende leg in 15 darts en zette daarmee Australië op een 1-0 voorsprong.

De tweede singlepartij ging tussen Damon Heta en Chuck Puleo. Puleo begon als beste aan de partij, hij hield zijn eigen leg in 17 darts. Heta antwoordde goed, want met een 15-darter hield hij ook zijn eigen leg. In de derde leg plaatste Heta de eerste break, dit deed hij via dubbel 8. Heta verzilverde de break met een 15-darter en kwam zo op matchpoint; 3-1. Puleo hield zijn eigen leg nog wel, maar zag in de zesde leg Heta in 17 darts de overwinning pakken.

Simon Whitlock 4-3 Danny Lauby
Damon Heta 4-2 Chuck Puleo

België (4) vs Oostenrijk

De laatste partij van de middag ging tussen België en Oostenrijk. Kim Huybrechts en Mensur Suljovic begonnen de wedstrijd. Suljovic begon scherp met een 13-darter in zijn eigen leg. Huybrechts antwoordde met een 16-darter in zijn leg. Vervolgens ging de turbo aan bij Suljovic. Met twee 14-darters en een 136-finish in 12 darts wist de Oostenrijker met 4-1 te winnen. ‘The Gentle’ noteerde een gemiddelde van 107,91, terwijl Huybrechts verloor met een gemiddelde van 108,38.

De tweede single ging tussen Dimitri van den Bergh en Rowby-John Rodriguez. Beide heren wisten hun eigen niveau bij lange na niet te halen. De eerste twee legs gingen met de darts mee. In de derde leg plaatste Rodriguez de break door dubbel 6 te gooien. Toch brak Van den Bergh een leg later meteen terug in 15 darts. Hij wist de break ook niet te verzilveren, met een 63-finish brak de Oostenrijker opnieuw en kwam zo op matchpoint. In leg 6 misten beide heren dubbels, maar uiteindelijk was het Rodriguez die via dubbel 4 de stunt compleet maakte!

Mensur Suljovic 4-1 Kim Huybrechts
Rowby-John Rodriguez 4-2 Dimitri van den Bergh

Image courtesy of FOTO: Stefan Strassenberg (PDC Europe)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *