Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Rowby-John Rodriguez - World Cup of Darts 2023

Oostenrijk verslaat Amerika, Portugal en Zwitserland naar huis

Vrijdagmiddag stonden de volgende 12 groepswedstrijden voor de World Cup of Darts op het programma in Frankfurt. Lees hier welke landen er wisten te winnen.

De landen die donderdagavond hun openingswedstrijd verloren, kwamen vrijdagmiddag opnieuw in actie. Zij troffen allemaal een land, die nog aan het toernooi moesten beginnen. Vier geplaatste landen verloren hun eerste wedstrijd en moesten flink aan de bak om nog kans te houden op kwalificatie voor de laatste 16.

Geplaatste landen revancheren zich
Van de vier geplaatste landen die afgelopen middag in actie kwamen, wisten Spanje, Noord-Ierland en Oostenrijk te winnen. Spanje, met Jose Justicia en Tony Martinez, herpakten zich en wonnen met 4-2 van het debuterende IJsland om zo nog een kleine kans te hebben om de groep te winnen. Hetzelfde gebeurde voor Brendan Dolan en Daryl Gurney (Noord-Ierland). Zij wonnen hun tweede partij ook van een debuterend land, Oekraïne werd met 4-0 verslagen en eindigden op een gemiddelde van 96,97.

Van Dongen en Gates verliezen
De wedstrijd waar men het meest uit keek was die tussen het nummer 10 geplaatste Oostenrijk en Amerika, bestaande uit Jules van Dongen en Leonard Gates. Oostenrijk moest aan de bak, aangezien ze donderdagavond met 4-2 verloren van Denemarken. Na een 2-0 achterstand kwamen de Amerikan knap terug tot 3-2 en kregen zelfs twee pijlen op tops voor 3-3. Deze werden gemist, waardoor Suljovic via dubbel 4 Oostenrijk de overwinning bezorgde.

Uitschakelingen
Zwitserland
stelde opnieuw teleur. Na een 4-3 verliespartij tegen Italië, werd er ook met 4-1 verloren van Zweden. Zweden en Italië treffen elkaar vanavond, waarbij de winnaar door zal gaan naar de laatste 16. Ook Jose de Sousa (Portugal) kan terug naar huis. Hij verloor met zijn partner Luis Ameixa ook hun tweede wedstrijd, Litouwen was met 4-1 te sterk. Kroatië, met Boris Krcmar, kropen door de oog van de naald in hun eerste wedstrijd van het toernooi. Ze kwamen 3-2 achter tegen Thailand en kregen zelfs twee matchdarts, toch gingen de laatste twee legs naar het Oost-Europese land.

Uitslagen dag 2 middagsessie

Finland 4-0 China
Filipijnen 4-1 Singapore
Zweden 4-1 Zwitserland (16)
Litouwen 4-1 Portugal
Nieuw-Zeeland 4-1 Bahrein
Spanje (14) 4-2 IJsland
Kroatië 4-3 Thailand
Noord-Ierland (8) 4-0 Oekraïne
Hongarije 4-0 India
Japan 4-3 Hong Kong
Gibraltar 4-1 Guyana
Oostenrijk (10) 4-2 USA

Programma dag 2 avondsessie

België (5) vs China
Tsjechie (13) vs Filipijnen
Italië vs Zweden
Polen (11) vs Litouwen
Letland vs Bahrein
Zuid-Afrika vs IJsland
Ierland (9) vs Kroatië
Frankrijk vs Oekraïne
Canada (12) vs Hongarije
Duitsland (6) vs Japan
Australië (7) vs Gibraltar
Denemarken vs USA

Image courtesy of FOTO: PDC
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *