Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Raymond Smith

OPMERKELIJK: Australische topdarters stappen uit toernooi

In Australië zijn Robbie King en Raymond Smith vandaag uit een toernooi van de Australische Tour gestapt. King en Smith waren het niet eens met de lange wachttijden en de regels voor het klassement.

De tour van de DartsPlayers Australia (DPA) organisatie werd vandaag gestart, opnieuw in een bijzondere vorm. Waar vorig jaar in iedere Australische staat aparte toernooien werden georganiseerd om vervolgens één finaletoernooi de WK-deelnemer te laten beslissen, bedacht de DPA een ander systeem voor 2022.

Opnieuw werden er toernooien georganiseerd per staat, maar nu moest er wel een landelijke dagwinnaar komen. De beste 32 darters over alle staten gezien, bepaald door een algemene ranglijst, moesten online tegen elkaar strijden voor de titel. De organisatie liep niet helemaal goed.

Al vroeg op de dag merkte Raymond Smith op dat het algemene klassement niet helemaal eerlijk verliep. De darter die de laatste 16 van het afgelopen WK Darts bereikte, vond het niet eerlijk dat hij ondanks het winnen van al zijn wedstrijden met een behoorlijk gemiddelde, alsnog een (relatief) lage positie op de ranking kreeg.

Waar in sommige Australische staten wedstrijden gewonnen moesten worden met 90 gemiddeld, kon in andere staten een gemiddelde van 70 al genoeg zijn. Hier werd geen rekening mee gehouden, tot ongenoegen van Smith.

Nadat de lokale (staten) toernooien afgerond waren en de beste 32 Australische darters bekend waren, moest er online verder worden gedart. Een technische kwestie dus, iets wat moeilijk bleek te zijn. Wedstrijden werden langzaamaan gespeeld wat het toernooi tot diep in de nacht uit liet lopen.

Raymond Smith en Robbie King hadden er genoeg van, en stapten uit het toernooi. Raymond Smith uit flinke kritiek aan DPA-directeur Rob Denny: ”De spelers vertelden je al dat dit format niet zou werken, maar je negeerde de spelers en hier zijn we dan.”

Na het rumoer van vandaag besloot de DPA toch weer terug te stappen op het satelliet systeem van 2021 en zullen er dus geen online wedstrijden gespeeld worden.

Image courtesy of FOTO: Lawrence Lustig (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *