Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Berry van Peer - Dutch Darts Championship 2023

Opnieuw een whitewash voor Van Peer; bereikt World Cup-finale

Berry van Peer heeft de World Cup-finale bereikt in het singletoernooi voor de heren. Net als in de kwartfinales stond hij geen leg af. Lees hier meer.

Berry van Peer bereikte de halve finales door de afgelopen dagen te winnen van Marcus Haider (4-1), Reece Colley (4-2), Peter Machin (4-3), Ricky Dunlop (4-0) en Bruce Robbins (5-2). In de halve finale trof hij de Spanjaard Carles Arola, die geschiedenis schreef door als eerste speler uit Catalonië een medaille te pakken op de World Cup. Vrijdagavond versloeg hij enigzins verrassend Haupai Puha met 5-3 in de kwartfinales.

Berry van Peer startte prima aan de halve finales, hij wist Arola meteen in de eerste leg te breaken in 16 pijlen. Dit vervolgde hij met een 13-darter en zo was het verschil al snel gemaakt. In de derde leg kreeg de Spanjaard zijn eerste drie pijlen op de dubbel, maar de dubbel werd niet geraakt. Van Peer raakte dubbel 6 wel en plaatste zo de tweede break van de partij; 3-0. Ook deze break kon de Nederlander zonder al te veel problemen verzilveren, in 15 pijlen kwam 4-0 op het scorebord te staan.

Ook in de vijfde leg kreeg Arola genoeg kansen om op het scorebord te komen, maar verpruste opnieuw zijn kansen op de dubbel. Van Peer bleef de dubbels wel goed gooien en kwam via dubbel 4 op matchpoint. Van Peer maakte het vervolgens in stijl af, met een 12-darter versloeg hij Arola met 6-0 en zien we hem later terug in de World Cup-finale!

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Berry van Peer: 93,94 / 50%
Carles Arola: 70,84 / 0%

Image courtesy of FOTO: Jonas Hunold (PDC Europe)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *