Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Michael Smith

Opnieuw geen majortitel voor Van Gerwen, Smith te sterk

Michael Smith is erin geslaagd om voor het eerst in een knock-outwedstrijd van Michael van Gerwen te winnen! In de kwartfinales van de Grand Slam of Darts won de Engelsman met 16-13 van de Nederlander! Lees hier meer!

Superstart Smith

Michael Smith mocht de wedstrijd beginnen en deed dat met een maximale score. Met een 13-darter won hij zijn eigen leg. In de tweede leg miste Michael van Gerwen drie pijlen op de dubbel, waardoor Smith via tops naar een 2-0 voorsprong brak. De break werd verzilverd met een 60-finish. Van Gerwen leek in de vierde leg zijn eigen leg te houden, maar gooide in beurt 4 en 5 twee 40-scores. Smith strafte dat af en plaatste met de derde 13-darter de tweede break. Deze break werd ook verzilverd, dit keer met dank aan de Nederland. Van Gerwen miste weer drie pijlen op de dubbel, waardoor Smith via dubbel 4 ging pauzeren, met een 5-0 voorsprong.

Van Gerwen vecht terug

Van Gerwen kwam goed uit de pauze, hij hield zijn eigen leg met een 148-finish. In leg 7 miste Smith een 110-finish, waardoor Van Gerwen via dubbel 5 terug brak naar 5-2. Van Gerwen wist deze break ook te verzilveren, met een 17-darter kwam de Nederlander terug tot 5-3. Een leg later wist Smith zijn eigen leg wel te houden. In de laatste leg voor de pauze gooide Smith een belangrijke 180 om op 95 te komen, maar kreeg geen kans. Met een waanzinnige 164-finish hield Van Gerwen zijn eigen leg en won deze mini-sessie met 4-1.

Smith breidt voorsprong uit

Net als bij de eerste pauze kwam ‘Mighty Mike’ goed uit de pauze, met een 14-darter brak Van Gerwen terug naar 6-5. In leg 12 gooide Smith een hele belangrijke 87-finish uit via de bull voor 7-5, terwijl Van Gerwen stond te wachten op tops. Smith wist dit keer zijn eigen leg ook niet te houden, de Engelsman miste een 113-finish op tops. Van Gerwen gooide uit en kwam terug tot 7-6. Ook de Nederlander wist zijn eigen leg niet te houden, hij miste een 82-finish op dubbel 18. Smith gooide 76 uit en zo plaatste hij de vierde break op een rij. In de laatste leg voor de pauze kon ‘BullyBoy’ wel zijn eigen leg houden en bracht zo de stand op 9-6.

Smith wint opnieuw een mini-sessie

Na de derde pauze gingen er twee legs met de darts mee. In de 18de leg brak Smith met een 56-finish naar 11-7. Één leg later leek Van Gerwen terug te breaken, hij stond na 15 darts te wachten op dubbel 16. Toch kreeg Van Gerwen die kans niet, met een 85-finish verzilverde Smith de break voor een 12-7 voorsprong. In de laatste leg voor de pauze gooide Van Gerwen zijn derde 100+finish van de partij, een 170-finish (!) leverde hem zijn achtste leg van de partij op; 12-8!

Smith bereikt halve finales

De Nederlander kwam uitstekend uit de pauze. Smith miste een 76-finish op tops om zijn eigen leg te houden, waardoor Van Gerwen een belangrijke break ongedaan maakte door het gooien van tops! Tot zover verzilverde Van Gerwen pas één keer de break, en dat bleef zo. Van Gerwen miste twee pijlen op dubbel 16, waarvan Smith meteen profiteerde. Met een 81-finish brak Smith terug en kwam zo 13-9 voor. Hetzelfde gebeurde een leg later met Smith. Smith stond na 12 darts op 38 en kreeg 5 pijlen op de dubbel, maar miste ze allemaal. Van Gerwen profiteerde en brak nu wel via dubbel 16 naar 13-10. Het leek erop dat de Nederlander dit keer wel de break verzilverde, maar opnieuw bezweek ‘Mighty Mike’. Smith gooide tops en kwam 14-10 voor. Van Gerwen begon leg 25 met zijn vierde maximale score, maar gooide ook twee scores zonder triples. Hiervan profiteerde Smith en kwam via dubbel 10 op matchpoint; 15-10. Van Gerwen gaf niet op, hij hield met een 18-darter zijn eigen leg. Een matige leg volgde van Smith, waardoor Van Gerwen met een 11-darter de eerste break ongedaan maakte. In leg 28 kreeg ‘BullyBoy’ de eerste matchdart op een 127-finish, maar dubbel 8 werd gemist. Van Gerwen wist voor de tweede keer deze wedstrijd een break te verzilveren en kwam terug tot 15-13. Kon Van Gerwen de tweede break dan ook ongedaan maken? Het antwoord was nee! Van Gerwen kon zijn triples niet meer vinden, waardoor Smith met een 17-darter de wedstrijd naar zich toe trok; 16-13!

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Michael Smith: 98,70 / 44,44%
Michael van Gerwen: 97,44 / 35,15%

Image courtesy of FOTO: Lawrence Lustig (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *