Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Gian van Veen - European Championship 2023

Opnieuw wint Van Veen het duel tegen Van Barneveld

Voor de tweede keer op een Euro Tour dit jaar stonden Raymond van Barneveld en Gian van Veen weer tegenover elkaar. Waar Van Veen in München met 6-5 wist te winnen, werd het tijd dat Van Barneveld zijn revanche pakte. Dit lukte hem niet, het werd 6-3 voor de 21-jarige Van Veen.

De wedstrijd in Riesa werd begonnen door Van Barneveld. Van beide heren was het een prima leg, waar Van Veen na 15 pijlen op 36 stond. Deze checkte hij met 2 darts en brak zijn landgenoot meteen in de eerste leg met een 17-darter. In de leg erna gooide Van Barneveld zijn eerste 180’er van de partij en kwam daarmee eerder op een finish. Hij wist 104 niet uit te gooien, waardoor Van Veen kans kreeg op 96. Ook hij checkte niet, waardoor ‘Barney’ meteen terugbrak om 1-1 te maken. Van Barneveld komt in zijn eigen leg na 15 pijlen op 40, die hij met 3 pijlen checkte; 2-1. De jonge Van Veen mist 48 om zijn eigen leg te houden, waarna Van Barneveld kans kreeg om te breaken. Hij miste 58 voor de break, waarna Van Veen zijn eigen leg hield voor 2-2. Van Barneveld miste een 151-finish in eigen leg, waarna Van Veen wist te breken voor een 3-2 voorsprong. In de 6e leg gooide ‘The Giant’ 76 net niet uit op het ijzer, waarna Van Barneveld meteen weer terugbrak voor 3-3.

‘Barney’ miste een 112-finish op het ijzer van de dubbel 16 om zijn eigen leg te houden en opnieuw kwam er een break in de wedstrijd. Van Veen gooide met één pijl uit en nam weer de leiding met 4-3. Het jonge talent gooide 180 om zich weg te zetten op 44. Aangezien van Barneveld nog niet op een finish stond, kreeg hij hier minimaal 6 pijlen voor. Hij miste ook 6 darts op de dubbel, waarna Van Barneveld 152 op de dubbel miste voor een gelijk stand. Van Veen hield zijn eigen leg voor een 5-3 voorsprong om op matchpoint te komen. In de 9e leg miste Van Barneveld 150 op dubbel 18. Hij kreeg nog 3 pijlen op dubbel 9 in de beurt hierna, maar gooide niet raak. Gian van Veen gooide dubbel 11 voor de wedstrijd en won met 6-3 in Riesa.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Gian van Veen: 92.64/37.5%
Raymond van Barneveld: 86.90/18.75%

Image courtesy of FOTO: Jonas Hunold (PDC Europe)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *