Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Fallon Sherrock

Opnieuw zege voor Sherrock en Ashton

Na een spannende dag haalt Fallon Sherrock haar winst binnen. Ook Lisa Ashton wist een toernooi te winnen, de tweede van dit weekend. Lees hier meer.

Women’s Series 7

Op de zondag deden er 10 Nederlandse dames mee aan de Woman’s Series in Wigan. Helaas stopte het in de ochtendsessie voor Evelien van Tol, Lincy Gloudemans en Anneke Kuijten in de eerste ronde. Lerena Rietbergen verloor bij de laatste 64 door een 4-2 verliespartij van Juliet Findley. Ook voor Marjolein Noijens was de laatste 64 het eindstation. Sharon Straatsma-Pul, Anne Dorrestijn en Priscilla Steenbergen verloren bij de laatste 32. In de laatste 16 verloor Aileen de Graaf met 4-0 van een enorm goede Mikuru Suzuki, die bijna 90 gemiddeld gooide. Als laatste dame zat Astrid Trouwborst er nog in tot de laatste 8. Zij verloor helaas in de kwartfinale van Mikuru Suzuki met 4-0.

Bij de laatste 16 heeft Lorraine Winstanley verloren tegen Jane Densley, die met 4-3 de betere was. Ook verloor Kirsty Hutchinson in deze ronde met 4-2 van de ijzersterke Fallon Sherrock. In deze partij wist Sherrock maar liefst de 92 gemiddeld te halen. In de kwartfinales kon Rhian Griffiths het niet opbrengen tegen Fallon Sherrock. Het werd 4-2.

In de ene halve finale ging het tussen Jane Densley en Fallon Sherrock, terwijl de andere halve finale bezig was tussen Lisa Ashton en Mikuru Suzuki. Densley verloor van Sherrock met 5-3, die opnieuw tegen de 90 gemiddeld gooide. Bij het duel Ashton-Suzuki trok Ashton aan het langst eind. De finale werd Fallon Sherrock tegen Lisa Ashton. Een mooie wedstrijd waarin beide dames boven de 80 gemiddeld gooiden. De eerste leg ging naar Ashton, waarna er 4 legs volgde voor Sherrock. Ze eindigde de partij met een 15-darter en won de finale met 5-1.

Lisa Ashton: 81.92 / 13%
Fallon Sherrock: 85.69 / 50%

Women’s Series 8

In de middag was er ook een toernooi. Het laatste toernooi van het weekend. Voor de dames Sharon Straatsma-Pul, Evelien van Tol, Anne Dorrestijn, Lincy Gloudemans en Anneke Kuijten hield al snel op. Zij strande bij de laatste 128. In de ronde hierna bleek Steph Clarke met 4-0 te sterk te zijn voor de Nederlandse Astrid Trouwborst. Lerena Rietbergen wist het opnieuw te schoppen tot de laatste 32, waar zij verloor van Rhian Griffiths met 4-2. Ook Marjolein Noijens verloor helaas in dezelfde ronde van Lorraine Hyde met 4-2. Bij de laatste 16 verloor Priscilla Steenbergen van een goede Lisa Ashton, die 83 gemiddeld gooide. Als laatste Nederlandse vrouw deed Aileen de Graaf het opnieuw goed. Zij verloor na een spannende partij in de kwartfinale van Lorraine Winstanley met 4-3.

Kirsty Hutchinson verloor bij de laatste 32 van Vicky Pruim met 4-1. Ook Mikuru Suzuki verloor deze ronde van Trina Gulliver met 4-2. Een ronde verder viel Rhian Griffiths af, toen zij van Corrine Hammond verloor met 4-2. De halve finale was het eindstation voor zowel Fallon Sherrock (zij verloor van Katie Sheldon met 5-4) als voor Lorraine Winstanley (Winstanley verloor van Lisa Ashton met 5-4).

In de finale stonden Katie Sheldon, wat een voor een verrassing zorgde, en Lisa Ashton. Dit was een goede partij waarbij Lisa Ashton tweemaal een 14-darter wist te gooien. Sheldon wist twee legs te pakken, maar Ashton was duidelijk de betere. Het werd 5-2 in de finale.

Katie Sheldon: 74.58 / 20%
Lisa Ashton: 79.05 / 45%

Order of Merit

Door de knappe prestatie van Katie Sheldon staat zij momenteel 11e op de lijst. Aileen de Graaf is opgeklommen naar een 8e positie. Lisa Ashton blijft aan kop!

 1. Lisa Ashton 5600
 2. Fallon Sherrock 4050
 3. Lorraine Winstanley 1950
 4. Laura Turner 1750
 5. Rhian Griffiths 1550
 6. Trina Gulliver 1650
 7. Jane Densley 1450
 8. Aileen de Graaf 1300
 9. Robyn Byrne 1250
 10. Chloe O’Brien 1150
 11. Katie Sheldon 1000
Image courtesy of FOTO: Lawrence Lustig (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *