Lisa Ashton

Opnieuw zeges voor Sherrock en Ashton in Engeland

Fallon Sherrock wont event 11 en versloeg Natalie Gilbert in de finale met 5-3. Lisa Ashton sloeg voor de tweede keer toe dit weekend en won event 12 in de finale van Aileen de Graaf met 5-2.

Event 11

Bij de laatste 64 wisten Mikuru Suzuki (4-1 Rhian O’Sullivan) en Rhian Griffiths (4-3 Rebecca Edwards) niet te winnen. De ronde erna verloor Katie Sheldon met 4-1 van Lisa Ashton en verloor Rhian O’Sullivan van Natalie Gilbert met 4-1. Winstanley wist de kwartfinale te bereiken, maar verloor daar met 4-3 van Natalie Gilbert. Ook Kirsty Hutchinson verloor deze ronde van Fallon Sherrock met 4-2. Lisa Ashton verloor de halve finale nipt met 5-4 van runner-up Natalie Gilbert. In de andere halve finale kon Aileen niet opboksen tegen Fallon Sherrock (5-2). Hierdoor werd de finale Fallon Sherrock tegen Natalie Gilbert.

De Nederlandse dames
Anca Zijlstra strandde in de tweede ronde tegen Lorraine Winstanley (4-3) nadat zij bij de laatste 128 Robyn Byrne had verslagen (4-0). Ook Anne Dorrenstijn verloor in deze ronde (4-0 Laura Turner). Bij de laatste 32 verloren Lerena Rietbergen (4-0 Corrine Hammond), Lincy Gloudemans (4-2 Rebecca Edwards) en ook Noa-Lynn van Leuven van onze eigen Astrid Trouwborst met 4-2. Zij behaalde de laatste 16, maar verloor daar van Lorraine Winstanley met 4-1. De Graaf kon de halve finale niet winnen van een goede Fallon Sherrock (5-2). Onderweg wist De Graaf wel te winnen van Chloe O’Brien met 4-0.

Finale:
In de finale nam Natalie Gilbert het op tegen Fallon Sherrock. Dit was een super spannende finale. Sherrock mocht beginnen en dit deed zij goed door haar eigen leg te houden. De leg hierna hield Gilbert haar eigen leg, omdat Sherrock zes pijlen miste op dubbel 19. Dit wist zij goed te maken met een 17-darter waarin zij een maximum wist te gooien. De leg hierna hield Gilbert haar eigen leg en ook zij wist 180 te gooien. Het werd 2-2 en het ging tot nu toe vier legs met de darts mee. Sherrock gooide vervolgens 180 om hem weg te zetten op 152, die zij vervolgens ook wist te checken voor een 15-darter. Dit beantwoorde Gilbert door opnieuw haar eigen leg te behouden. Sherrock mocht haar eigen leg gaan gooien om weer de voorsprong te pakken en dit deed zij ook. Het werd 4-3. In de laatste leg gooide Sherrock een 14-darter met een maximum om de wedstrijd naar zich toe te trekken. Fallon Sherrock won 5-3 in de finale van Natalie Gilbert.

Gemiddeldes / dubbelpercentages
Natalie Gilbert: 76.76 / 30%
Fallon Sherrock: 85.70 / 29%

Event 12

O’Sullivan Verloor bij de laatste 32 van de uiteindelijke winnares Lisa Ashton met 4-3. Vervolgens verloor Suzuki bij de laatste 16 (4-2 Maria O’Brien) en ook Winstanley verloor van de winnares met 4-3. In de halve finale verloor Katie Sheldon opnieuw nipt met 5-4 van Lisa Ashton. Fallon Sherrock verloor de andere halve finale van Aileen de Graaf met 5-4.

Helaas was het geen goede dag voor Zijlstra. Zij verloor eerste ronde van de ochtendfinalist; Natalie Gilbert (4-2). De laatste 64 was het eindstation voor Lerena Rietbergen (4-1 Maria O’Brien), Anne Dorrenstijn (4-0 Fallon Sherrock) en Lincy Gloudemans (4-3 Tracy North). In deze ronde boekte Trouwborst een knappe overwinning op Robyn Byrne met 4-3. Helaas verloor zij wel de ronde hierna van Chris Savvery (4-1). Ook Noa-Lynn van Leuven verloor bij de laatste 32 met 4-1 van Mikuru Suzuki. De Graaf won in deze ronde van Natalie Gilbert en stoomde door tot de finale. Hier kon zij niet winnen van een te sterke Lisa Ashton (5-2).

Finale:
De laatste finale van het weekend ging tussen onze eigen Aileen de Graaf en Lisa Ashton. Ashton mocht de wedstrijd beginnen. Eerst hield ze haar eigen leg en vervolgens wist ze meteen de Nederlandse te breken. Dit deed ze met een 15-darter waaronder een 101-finish. De Graaf gaf niet meteen op en brak terug om 2-1 te maken. Ook wist De Graaf haar eigen leg te houden met een knappe 15-darter om de stand weer gelijk te maken. De drie opeenvolgende legs gingen allemaal naar de Engelse, omdat zij beter stond te scoren en snel haar dubbels checkte. Lisa Ashton won de finale met 5-2 van Aileen de Graaf.