Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Michael Smith

Oppermachtige Smith verslaat Meulenkamp op WK

Ook in de tweede partij van vanond mocht een Nederlander het podium van “Ally Pally” betreden. Ron Meulenkamp mocht het in zijn tweede ronde partij gaan opnemen tegen de als nummer 9 geplaatste Engelsman Michael Smith.

Michael Smith heer en meester in eerste set

Michael Smith mocht deze partij beginnen en deed dit perfect met een 180-score. Met een 110 finish in 15 darts ging de eerste leg naar “Bully Boy” en ook leg 2 zou een prooi worden voor de Engelsman. Weer opende Smith met een 180 score en na 6 darts was de voorsprong voor Smith al dik 100 punten in de leg van Meulenkamp. Nadat Meulenkamp vanaf 142 geen pijl kreeg op de dubbel sloeg Smith toe en pakte hij de tweede leg met een 13-darter. De verschillen waren véél te groot in de eerte set. Meulenkamp kon de scores van Smith totaal niet bijbenen en met een 14-darter ging de eerste set naar Smith, die een gemiddelde noteerde van ruim 107 en geen enkele pijl op de dubbel miste.

Smith blijft steady

Meulenkamp mocht de eerste leg van de tweede set beginnen, maar de Nederlander kreeg gelijk een rechtse directe van Smith te verwerken. Meulenkamp kreeg 116 niet uitgegooid, waarna Smith 95 uitgooide via tweemaal dubbel 19. Smith gooide in leg 2 zijn derde 180-score van de partij, maar daarna vielen de scores ietwat stil. Meulenkamp kreeg een kans om terug te breken, maar miste vanaf 124 met zijn tweede pijl de 14. Smith profiteerde, gooide 68 uit en kwam op een 2-0 voorsprong in legs. “Bully Boy” schoot weer uit de startblokken in leg 3, maar ditmaal gaf Meulenkamp wel het nodige tegengas. Smith miste 1 dart voor de tweede set, waarna Meulenkamp 79 uitgooide en de derde leg naar zich toe trok. Toch moest Meulenkamp zijn tegenstander nog ergens zien te breken deze set. Deze kans diende zich aan in de vierde leg. Meulenkamp kreeg 1 pijl op tops vanaf 70, maar miste. Smith raakte de dubbel 14, waardoor de set alsnog naar de Engelsman ging.

Oppermachtige Michael Smith

Michael Smith mocht de derde sessie aftrappen en wist de eerste leg te behouden met een 15-darter. Beide heren speelden een sterke tweede leg, met als enige verschil dat de wegzetbeurt van Meulenkamp slechts 60 punten bedroeg, terwijl Smith 180 punten gooide. De overgebleven 53 punten werden ook vakkundig uitgegooid en met een 11-darter ging ook de tweede leg naar Michael Smith. De Engelsman gooide in de derde leg zijn zesde 180-score en eindigde de partij in stijl met een knappe 96-finish, een prachtig gemiddelde en een geweldig finishpercentage!

Gemiddeldes/dubbelpercentages:
Michael Smith: 106,32 / 75%
Ron Meulenkamp: 90,66 / 50%

Image courtesy of FOTO: Steve Welsh (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *