Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Nederlands Team - Six Nations Cup 2022

Team Oranje naar Six Nations Cup in Schotland

Vanochtend is het Nederlands Team afgereisd naar Glasgow voor de Six Nations Cup 2022. Hierbij beginnen de dames op vrijdag aan het teamevent, terwijl de mannen op de zaterdag daarmee beginnen. Lees hier meer.

Maak kennis met het herenteam

De vijf heren staan allemaal rechts op de bovenstaande foto. Het is een vrij jong team die voor Nederland uitkomt. Allereerst de oudste uit het team: Wesley Plaisier (links achter op de foto). Plaisier is 32 jaar oud en komt uit Hendrik-Ido-Ambacht. Momenteel staat hij 26e op de NDB-ranglijst door twee deelnames. Dit jaar wist hij van o.a. Dirk van Duijvenbode, Joe Cullen en Jim Williams te winnen in München en van Matt Campbell in Oostenrijk op de PDC Euro Tour.

Voor Plaisier staat Kristiaan de Boer. De 31-jarige darter uit Leiden staat op dit moment tweede op de NDB-ranglijst door drie deelnames. De papa-to-be wist het Open Rotterdam te winnen op 27 maart dit jaar. Dit was een hele knappe overwinning. Afgelopen weekend behaalde De Boer de laatste 64 op de TOTO Dutch Open 2022.

Rechts naast De Boer staat Patrick van den Boogaard. Deze jongeman is 27 jaar oud, komt uit ’s-Gravendeel en staat momenteel gedeeld derde (met Jelle Klaasen) op de NDB-ranglijst. Zijn beste resultaat is, van zijn drie deelnames, door één keer de halve finales te bereiken. Ook Van den Boogaard behaalde afgelopen weekend de laatste 64 van de TOTO Dutch Open 2022.

Nog verder naar rechts staat achteraan Danny van Trijp. Van Trijp is 25 jaar oud en komt uit Breda. Hij staat momenteel na twee deelnames, waarvan hij eenmaal de halve finale wist te bereiken, 12e op de NDB-ranglijst. Dit is een drukke week voor Van Trijp, die na een mooie TOTO Dutch Open (laatste 64) afgelopen weekend meteen door mocht naar Duitsland voor PDC Players Championship 16 (laatste 128) en 17 (laatste 64). Dit waren mooie prestaties voor de Bredanaar.

Als laatste uit het herenteam hebben we Owen Roelofs. Hij staat helemaal rechts op de foto. Roelofs is 19 jaar oud en komt uit het dorpje Ochten. Waar Roelofs bij de jeugd al knappe prestaties leverde, trekt hij dit door naar de volwassenen door o.a. zich bij dit team te voegen en zijn debuut te maken op de PDC Pro Tour. Hij staat na twee deelnames, waarvan hij het laatst rankingtoernooi Open Stedendriehoek op mooie wijze wist te winnen, op de vijfde plaats van de NDB-ranglijst.

Maak kennis met het damesteam

In het vrouwenteam zitten drie vrouwen. Allereerst Lerena Rietbergen (linker dame op de foto). Zij is de jongste van het vrouwenteam. Rietbergen is 19 jaar en komt uit Heerhugowaard. Momenteel staat ze met twee deelnames 18e op de NDB-ranglijst, waarbij ze een keer in de finale heeft gestaan. Afgelopen weekend wist Rietbergen op de TOTO Dutch Open tot de laatste 16 te komen in de singles en de dameskoppel zelfs te winnen met Aileen de Graaf. Ook is Rietbergen bekend vanuit het jeugddarten. Hier heeft zij ook in het Nederlands team gezeten en heeft al mooie dingen bereikt. De 19-jarige wint ook regelmatig wat wedstrijden in de PDC Women’s Series.

De middelste dame is Anca Zijlstra. Zij is 48 jaar oud, komt uit Heerlen en staat momenteel gedeeld derde (met Priscilla Steenbergen) op de NDB-ranglijst. Twee weken geleden heeft zij het WDF Swiss Open gewonnen.

Als laatste dame zit Priscilla Steenbergen in het team. De 23-jarige dame uit Maasdijk staat, zoals net genoemd, derde op de NDB-ranglijst. Priscilla heeft afgelopen april het WDF WK mogen spelen en heeft hierin de kwartfinale behaald.

Het speelschema

Op vrijdag is er eerst het Six Nations Cup Singles Event voor de heren en de dames. Vervolgens zijn er de teamwedstrijden voor de dames (groep 2). Zij mogen om 17:30 gooien tegen Schotland en hierna nemen ze het om 19:30 op tegen Wales.

Zaterdags komen de heren in actie (groep 1). Zij gooien om 14:15 tegen Ierland en vervolgens om 16:45 tegen Wales.

Op de zondag zijn de finales, halve finales etc. De wedstrijden die hier gespeeld worden en de tijden hiervoor zijn nog niet bekend. Om 20:45 is de prijsuitreiking.

Livestream

Per dag is de Six Nations Cup te volgen via de volgende livestreams:

Dag 1
Dag 2
Dag 3

Image courtesy of FOTO: NDB Darts
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *