Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Danny Noppert

Oranje boven: Danny Noppert wint PC19

Nadat Dirk van Duijvenbode vrijdag succesvol was, is het Danny Noppert zaterdagmiddag gelukt om Players Championship 19 op zijn naam te schrijven. In de finale werd Andrew Gilding met 8-6 verslagen.

Hoe verging de dag?

Players Championship 19 begon met 128 spelers, maar zonder de winnaar van de vrijdag. Dirk van Duijvenbode is teruggevlogen naar Nederland, vanwege persoonlijke redenen liet hij vrijdag na afloop van de finale weten. Mervyn King was wel weer aanwezig in Barnsley, net als Challenge Tour-speler Lee Evans.

Opnieuw zou het een belangrijke dag worden voor de spelers die dichtbij de World Matchplay-deelname zitten. Ross Smith en Ricky Evans zakten meteen door het ijs door hun eerste wedstrijd te verliezen. Vincent van der Voort wist te profiteren en behaalde de bordfinale, echter was dat het eindstation voor de Nederland. Rowby-John Rodriguez, vooraf het toernooi op plaats 16, kende opnieuw een geweldige dag. Met een plaats bij de kwartfinales komt zijn World Matchplay debuut steeds dichterbij.

Ook waren er een aantal andere positieve verrassingen. Zo wonnen Jamie Hughes, Brian Raman, Matt Campbell, Niels Zonneveld, Karel Sedlacek, Scott Waites en Lee Evans allemaal hun bord en behaalde daarmee de laatste 16. Dit was echter ook meteen het eindstation voor 5 van deze spelers; Hughes, Zonneveld en Evans duurde het toernooi nog even voort.

Na een lange dag stond er wederom een Nederlander in de finale, Danny Noppert. Na overwinningen op Gordon Mathers (6-0), Luke Woodhouse (6-4), James Wade (6-3), Matt Campbell (6-3), Rowby-John Rodriguez (6-1) en Luke Humphries (7-3) trof hij Andrew Gilding in de finale! Voor Gilding werd het zijn tweede finale van het seizoen. Dit keer was de Engelsman te sterk voor Jules van Dongen (6-4), John Brown (6-4), Jack Main (6-0), Martin Lukeman (6-1), Lee Evans (6-1) en Ryan Searle (7-6) in de halve finales.

Finale

Andrew Gilding mocht de finale begonnen, nadat hij de bull had gewonnen. Gilding hield zijn eigen leg in 13 darts. Danny Noppert antwoordde meteen met een 14-darter in zijn eigen leg, nadat Gilding de bull had gemist voor een 121-finish voor de break. Tot 4-3 in het voordeel van Gilding gingen alle legs met de darts mee. In de achtste leg plaatste Gilding de eerste break van de finale. Met een 121-finish in 12 darts werd er gebroken en verzilverde Gilding in 16 darts de break voor een 6-3 voorsprong. Noppert antwoordde geweldig, met een 17-darter hield hij zijn eigen leg om vervolgens met een 84-finish terug te breaken naar 6-5. In de twaalfde leg stond Gilding na 9 darts op 41 om meteen weer te breaken, maar dat lukte niet. ‘Goldfinger’ miste twee pijlen op tops, waardoor Noppert met een 15-darter de stand gelijk trok; 6-6. Een leg later stond de Fries na 9 darts op 41 en die wist het wel uit te gooien, met een 12-darter brak Noppert en kwam daarmee op matchpoint. Dankzij twee 140-scores en het raken van dubbel 16 verzekerde ‘The Freeze’ zich van zijn eerste Players Championship-titel sinds 2018.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Danny Noppert: 96,86 / 62%
Andrew Gilding: 98,67 / 43%

Nederlanders

Danny Noppert kan terugkijken op een geweldige dag wat hem uiteindelijk zijn derde PDC-titel opleverde. Niels Zonneveld kende ook een prima dag. Met een plaats in de kwartfinales is hij opgeklommen naar een virtuele WK-plek. Raymond van Barneveld verloor bij de laatste 16 van non-tourkaarthouder Lee Evans. Voor Maik Kuivenhoven en Vincent van der Voort was de laatste 32 het eindstation in Players Championship 19.

Resultaten

Kwartfinales
Luke Humphries 6-3 Jamie Hughes
Danny Noppert 6-1 Rowby-John Rodriguez
Ryan Searle 6-4 Niels Zonneveld
Andrew Gilding 6-1 Lee Evans

Halve finales
Danny Noppert 7-3 Luke Humphries
Andrew Gilding 7-6 Ryan Searle

Finale
Danny Noppert 8-6 Andrew Gilding

World Matchplay-race

Andrew Gilding en Rowby-John Rodriguez hebben zaterdagmiddag uitstekende zaken gedaan voor de World Matchplay-race. Gilding is dankzij zijn tweede PDC-finale van het jaar opgeklommen naar de tiende plaats op de ranking voor de World Matchplay-race. Brendan Dolan daalt naar 14, maar heeft genoeg ponden verzameld om al zeker te zijn voor Blackpool. Rodriguez, die vrijdag de laatste 32 behaalde, wist er zaterdag een schepje bovenop te doen door de kwartfinales te behalen. Hiermee breidt hij zijn voorsprong, voor plaats 16, op zijn concurrenten uit naar 3000 pond. Kan de Oostenrijker nog ingehaald worden met nog twee Players Championships te gaan?

14. Brendan Dolan 43.5
15. Adrian Lewis 39.75
16. Rowby-John Rodriguez 37.75
————-
17. Ross Smith 34.75
18. Ricky Evans 34
19. Simon Whitlock 33.5
20. Keane Barry 33.5
21. Vincent van der Voort 33.25
22. Scott Williams 32
23. Mensur Suljovic 30.25

Image courtesy of FOTO: Kelly Deckers (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *