Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Dirk van Duijvenbode - German Darts Grand Prix 2024

Oranje publiek helpt Dirk van Duijvenbode naar eerste zege Euro Tour 2024

Dirk van Duijvenbode is van de nul af. De Nederlander overklaste in Rosmalen bij vlagen Callan Rydz, wat hem uiteindelijk de 6-3 zege opleverde.

Negen Nederlanders mochten op de openingsdag van het Dutch Darts Championship in actie komen: Dirk van Duijvenbode was op vrijdagavond de laatste. ‘Titan’ is na zijn blessure nog steeds niet de oude, maar hoopte dan in Nederland op de start van de ommekeer. De start was met een 15-darter ook goed, maar tegenstander Callan Rydz volgde keurig met een 18-darter. Voor de Engelsman bleef dit de rest van de wedstrijd ook zijn niveau, terwijl Van Duijvenbode wel de versnelling vond.

Met legs in 16, 15, 14 en 13 verbeterde de Nederlander zichzelf elke leg weer, waardoor hij niet alleen een 5-1 voorsprong greep maar ook een gemiddelde van boven de 100 aantikte. De wedstrijd leek binnen, maar uit het niets begon de nummer 17 van de wereld te missen. Na drie gemiste matchdarts vielen ook ineens de triples minder vaak, waardoor Rydz zich terugvocht naar 5-3. Verder dan dat zou de Engelsman niet komen: mede door een 180 vond Van Duijvenbode net op tijd weer het gaspedaal, waardoor zijn eerste zege op de European Tour van 2024 een feit was.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages
Callan Rydz: 90 / 37,5%
Dirk van Duijvenbode: 95.48 / 37,5%

Image courtesy of FOTO: Jonas Hunold (PDC Europe)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *