Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoeken
Dartbord

Oranjebar Lions voor het eerst Nederlands Bekerkampioen

Vandaag verschenen de regionale bekerkampioenen aan de oche in de Hanzehal in Zutphen om te strijden voor de Nederlandse titel. Het werd een mooie, sportieve en vooral spannende dag met prachtige teamwedstrijden. Uiteindelijk won Oranjebar Lions (PDB) de Nederlandse bekertitel.

De kwartfinale tussen De Stam 1 (DVO) vs The Peaky Blinders (DBBR) ging tot het gaatje. Een alles beslissende teamgame moest de beslissing brengen. Het waren uiteindelijk de mannen uit de Bollenstreek die in deze gelijk opgaande leg de zenuwen het beste onder controle hadden en de wedstrijd uit het vuur sleepten. In de halve finale namen zij het op tegen Oranje Bar Lions (PDB) die op hun beurt De Afzeikers (RDO) uit de halve finales wisten te houden. Aan de andere kant van de finalesheet ging de strijd tussen DC Tripe Heerde 6 (SDC) en The Marvels (RD) om een plaats in de finale. Zij waren in de kwartfinale te sterk voor respectievelijk The Lions (BDC) en Bouncers (DID).

Zaterdag tijdens de landelijke divisiekampioenschappen strandden de Oranjebar Lions in de halve finale. Vandaag namen zij in de eerste halve finale direct een 3-1 voorsprong, om vervolgens in de eerste koppelwedstrijd de finaleplaats veilig te stellen. De tweede halve finale tussen DC Triple Heerde 6 (SDC) tegen The Marvels (RD) was een gelijkopgaande strijd. Beide teams wonnen twee singles, maar het waren de mannen van Rijnnmond Darts die beide koppels wisten te winnen en zo hun tweede finale van het weekend veilig stelden.

Gisteren gingen de Marvels in de finale van de landelijke erdevisiekampioeschappen onderuit tegen Skûtsje 1 (FDB), terwijl Oranjebar Lions genoegen moest nemen met de bronzen plak. Het beloofde dus een spannende en hoogstaande finale te worden. Voor Oranjebar Lions zou de winst hun eerste nationale titel betekenen, terwijl ze al wel viermaal de Nederlandse Eredivisie titel wisten te veroveren. Voor The Marvels zou de winst hun tweede Nederlandse beker betekenen na het kampioenschap in 2019. Ditmaal vlogen The Marvels uit de startblokken met overwinningen in de eerste twee single partijen. Wesley Plaiser versloeg Jimmy van Schie, terwijl Danny van Trijp, Jelle klaasen versloeg. De Oranjebar Lions rechten echter hun rug. Jermaine Wattimena versloeg Eddy Merlijn en Kendj Steinbach bracht te stand terug op 2-2 met zijn overwinning op Mitchell van Schukkman. Deze lijn trok Oranjebar Lions door in de koppels. Jermaine Wattimena en Kendji Steinbach, versloegen Mitchell van Schukkman en Eddy Merlijn met maar liefst 3-0, waarna Danny van Trijp en Wesley Plaiser de stand voor The Marvels bijna terug bracht op 3-3. De laatste en beslissende leg in de koppels werd echter verovert door Jimmy van Schie en Jelle Klaasen. Met een 78-finish pakte zij het vierde en beslissende punt en de allereerste Nederlandse bekertitel voor de Oranjebar Lions en tevens de eerste bekertitel voor de PDB.

Uitslagen

Kwartfinales
The Lions (BDC) 1-4 DC Triple Heerde 6 (SDC)
The Marvels (RD) 4-2 Bouncers (DID)
De Stam 1 (DVO) 3-4 The Peaky Blinders (DBBR)
Oranjebar Lions (PDB) 4-2 De Afzeikers (RDO)

Halve finales
DC Triple Heerde 6 (SDC) 2-4 The Marvels (RD)
The Peaky Blinders (DBBR) 1-4 Oranjebar Lions (PDB)

Finale
The Marvels (RD) 2-4 Oranjebar Lions (PDB)

Tekst: NDB Darts

Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *