Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Michael van Gerwen

Ouderwets goede Van Gerwen wint op Autumn Series

Na twee teleurstellende dagen liet Michael van Gerwen zijn klasse weer zien op dag drie van de Autumn Series. Hij versloeg onder andere Glen Durrant op weg naar de finale, waar hij Mensur Suljovic trof.

Route naar de finale

Voor het eerst in tijden leek de oude Van Gerwen weer aanwezig te zijn. In de eerste wedstrijd leek dit er nog niet op, maar Andy Hamilton kon hier niet van profiteren (6-4). Vanaf ronde twee ging hij los met vier 100+ gemiddeldes op rij. Reece Robinson werd met 6-2 aan de kant gezet, waarna Dirk van Duijvenbode weg werd geblazen. MVG won met 6-0 en een gemiddelde van 106.1.

Bij de laatste 16 trof hij nu ‘angstgegner’ Glen Durrant. Nog nooit won Van Gerwen van ‘Duzza’, maar daar kwam nu eindelijk verandering in. Het gemiddelde kwam uit op 105.4, de uitslag op 6-2. Damon Heta, titelwinnaar van gisteren, moest er daarna ook aan geloven. Op de zondag won Heta van Van Gerwen, en de Nederlander zette de Australiër nu met 6-0 op zijn plaats. Nick Kenny was de verrassende halve finalist, maar met 7-4 was dit geen probleem.

Suljovic kende een lastigere dag. Hij ontsnapte tegen Kantele, waar hij een 5-3 achterstand omboog naar een 6-5 overwinning. Jan Dekker werd met een gemiddelde van 101.6 wel eenvoudig verslagen (6-2), waarna hij tegen Jeffrey de Zwaan weer een beslissende leg nodig had (6-5). Daryl Gurney werd daarna met maar liefst 6-0 opgerold (Gurney kwam niet verder dan 73.7 gemiddeld). De dag van de Oostenrijker leek daarna ten einde te gaan komen, maar een 3-0 achterstand tegen Luke Humphries werd knap omgebogen naar een 6-3 overwinning. In een matige halve finale tegen Ian White was hij met 7-3 de sterkste, waardoor Mensur de finale behaalde.

Finale

Van Gerwen leek getergd om weer te laten zien dat hij ook toernooien kan winnen. Hij won de bull in de finale en met een 15-darter begon hij uitstekend. Met twee 14-darter racede hij snel naar een 3-0 voorsprong. Suljovic leek niet in al te beste vorm, voor hem was de dag iets te lang. Toch redde hij zijn eigen leg door een 170-finish te gooien, met Van Gerwen wachtende op 90. Hier bleef het echter bij voor de Oostenrijker. MVG kreeg in zijn eigen leg 18 pijlen de tijd om op 4-1 te komen, waarna hij met een 15-darter weer een break pakte. Legs in 15, 15 (113-finish) en 16 brachten de eindstand op 8-1. Door deze overwinning grijpt MVG ook de leiding in Autumn Series klassement.

Michael van Gerwen: 98.9 / 50%
Mensur Suljovic: 82.0 / 33%

Nederlanders

Naast Van Gerwen kende ook Danny Noppert wederom een goede dag. De Fries haalde de kwartfinale, waarin hij zijn meerdere moest erkennen aan Ian White. De Zwaan, Van der Voort, Wattimena en Van Duijvenbode bereikten alle vier de laatste 32.

Image courtesy of FOTO: Lawrence Lustig (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *