Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Jonny Clayton

Overtuigende Clayton te sterk voor Noppert

In de halve finales van de World Grand Prix 2021 is Danny Noppert de laatst overgebleven Nederlander. In zijn halve finale partij speelde hij tegen de nummer 2 van Wales, tevens huidig Premier League winnaar, Jonny Clayton.

Clayton pakt de break voorsprong

Noppert mocht de avond aftrappen tegen Clayton. Dit deed hij keurig door zijn eerste leg te behouden met een 15-darter via tops. In leg 2 wist Noppert niet met zijn eerste 3 darts te openen, waardoor Clayton al was gevlogen. Met een 17-darter ging de tweede leg naar de Welshman. Door een score van 40 moest Noppert het initiatief in leg 3 aan Clayton laten. Met een sterke 72 finish wist Clayton de eerste break van de partij in 11 darts te plaatsen. Clayton liet vanaf de eerste leg indrukwekkend spel zien. Met een 108 finish via de Shanghai 18 wist ‘The Ferret’ de break met een 15-darter te verzilveren en de eerste set van Noppert af te snoepen.

Sterke set van Noppert

In de eerste leg van de tweede set wist Noppert meteen de break te plaatsen. Clayton miste vanaf 68, Noppert profiteerde vanaf 72: 1-0. Clayton kreeg een klein kansje op de re-break vanaf 148, maar miste. Hierdoor kreeg Noppert wist Noppert toch zijn leg te behouden en op een 2-0 voorsprong te komen. Leg 3 ging wel met de Welshe pijlen mee. Clayton was scorend de betere, wat resulteerde in een 1-2 tussenstand. Clayton moest in de achtervolging, maar door een opening van 160 was Noppert meteen uit zicht. Met een 13-darter pakte Noppert de vierde leg en daarmee de tweede set.

Clayton profiteert van missers Noppert

Na de tweede onderbreking leek Noppert goed te starten, maar hij miste 5 darts voor de legwinst. Clayton profiteerde en een 90 finish leverde hem meteen een break voorsprong op. In leg 2 kon Noppert de Welshman net niet bijbenen, ware het niet dat ditmaal Clayton 5 darts miste om de break te verzilveren. Noppert mocht gaan gooien voor de re-break, maar miste vanaf 68. Ditmaal miste Clayton niet en via de dubbel 5 kwam hij op een 2-0 voorsprong in legs. Leg 3 leek een eenzijdige leg te worden, maar door een 180 score en een 107 finish kwam Noppert terug tot 2-1. Noppert kreeg 2 kansen op de dubbel vanaf 77 om Clayton te breken, maar miste. Clayton maakte geen fout, want met zijn gegooide dubbel 10 was de set een feit voor ‘The Ferret’.

Clayton neemt afstand

De eerste leg van de voorgaande 2 sets gingen tegen de darts in en ook de eerste leg van de vierde set was hierop geen uitzondering. Clayton mocht deze beginnen, maar Noppert wist hem te winnen met een 17-darter. In de tweede leg was Clayton met zijn eerste 3 darts niet open. Noppert liep al snel uit naar een ruime voorsprong en kon hierdoor vrij eenvoudig uitlopen naar een 2-0 voorsprong in legs. In leg 3 was het Noppert die Clayton niet kon bijhouden, wat resulteerde in de 2-1. In leg 4 moest het gebeuren voor ‘The Freeze’, maar Clayton nam snel afstand. Met een knappe 13-darter bleef Clayton in de set en mocht hij nu gaan gooien voor setwinst. Noppert opende deze laatste leg perfect met een 160 score, maar volgde met 2 beurten zonder trippel. Met een 14-darter was het Clayton die de set pakte en op een 3-1 voorsprong in sets kwam.

Vierde Major finale voor Clayton

Met een 3-1 achterstand in sets wist Noppert dat hij geen set meer mocht inleveren. Hij begon zijn inhaalrace echter met 3 missers op de dubbel 18. Clayton was de hele avond, zowel openend als finishend, geweldig op de dubbel 16 en sloeg genadeloos toe met een 112 finish. De reactie van Noppert sprak boekdelen en het meeste geloof in een goede afloop leek te zijn verdwenen. Na een telfout van Clayton kreeg Noppert de kans om terug te breken, maar hij miste vanaf 81. Clayton gooide de dubbel 13 en kwam op 1 leg van een finaleplaats. Met een 17-darter kwam deze finaleplaats er ook. Jonny Clayton mocht zich, na het uitschakelen van Danny Noppert, gaan opmaken voor de finale van de World Grand Prix.

Gemiddeldes/dubbelpercentages:
Jonny Clayton: 95,21 / 38,71%
Danny Noppert: 89,47 / 26,92%

Image courtesy of FOTO: Lawrence Lustig (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *