Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek

Overtuigende Price eerste finalist UK Open 2020!

De eerste halve finale op de UK Open 2020 was er één tussen twee landgenoten. Jonny Clayton, die met alle geluk van de wereld de halve finale haalde, mocht het opnemen tegen “The Iceman” Gerwyn Price, die op zijn beurt wel overtuigde in zijn kwart finale.

“The Iceman” Gerwyn Price en “The Ferret” Jonny Clayton mochten dus als eerst aantreden en het was Price die deze halve finale het best opende. Zijn eerste 2 beurten leverden namelijk meteen 2 keer een 180 score op. De 9-darter werd nog gemist, maar met een 13-darter was de eerste leg alsnog voor Price. Ook de daaropvolgende legs bleef Price veruit de betere speler. De tweede leg wist Price met een 87 finish in 11 darts af te ronden. Ondanks een 30 score in de derde leg, ging ook deze leg binnen de 5 beurten naar Price. Met een 68 finish en een 14-darter werd de stand 3-0. Price liet geen spaan heel van zijn landgenoot tijdens deze eerste sessie. In leg 4 wist Price nog maar eens een 180 score te noteren en weer was de Welshman met 14 pijlen uit. Clayton had niks in te brengen, want ook leg 5 ging naar Price. Een 127 finish werd nog gemist op dubbel 20, maar met wederom een 14-darter sloot hij de eerste sessie af met een 5-0 voorsprong en een gemiddelde van 113.9.

Clayton mocht de eerste leg na de pauze beginnen en dit leverde ook zijn eerste pijlen op een dubbel op. Nadat Price 132 op dubbel 20 had gemist, was het Clayton die de dubbel 20 wel wist te raken en zichzelf op het scorebord wist te zetten. Price leek niet onder de indruk, want hij opende met wederom een 180 score in zijn eigen leg. Weer werd een hoge finish gemist door Price en ook zijn 3 darts daarna werden gemist. Clayton greep deze kans met beide handen aan, en maakte met een 88 finish de 5-2. Price zakte qua spel wat weg en Clayton kreeg steeds meer het gevoel dat hij weer mee deed in de partij. Price wist vanaf 170 de bulls-eye niet te raken en zag Clayton de dubbel 15 met zijn eerste dart raken. Na 3 gewonnen legs van Clayton was het Price die weer eens een leg wist te winnen. Met een 109 finish bracht Price het verschil weer naar 3 legs. De laatste leg voor de tweede onderbreking leverde op de valreep nog wel een break op. Clayton miste vanaf 72, Price deed dit vanaf dezelfde finish niet. Via de dubbel 6 werd de stand hiermee 7-3 in het voordeel van “The Iceman”

De derde sessie werd begonnen door Price, maar het was Clayton die het initiatief overnam. Price kreeg nog wel de kans vanaf 87, maar zag zijn poging strandden bij de dubbel 5. Clayton profiteerde via de dubbel 20 en kwam terug tot 7-4. De twaalfde leg leek ook een prooi te worden voor “The Ferret”, ware het niet dat hij 6 darts op de dubbel liet liggen. Price liet dit buitenkansje niet liggen en profiteerde via dubbel 20 om zo op een 8-4 voorsprong te komen. Het geloof leek weg te ebben bij Clayton en dit bleek wel weer in de dertiende leg. Wederom kreeg hij 3 darts op de dubbel om de leg te pakken, wederom gingen alle darts mis. Price mocht weer terugkomen en miste natuurlijk niet. Clayton wist in de veertiende leg nog wel een maximale score te gooien, maar zijn poging vanaf 80 werd gemist. Price mocht het vanaf 112 proberen en hij wist zichzelf een pijl op zijn favoriete dubbel 20 te creëren. De dubbel 20 werd geraakt en Price kwam op matchpoint. Ook de vijftiende leg kwam Clayton niet echt in de buurt van Price. Met een 86 finish en een 11-4 overwinning plaatste Gerwyn Price zich als eerste voor de finale van de UK Open!

Gemiddeldes / Dubbelpercentages
Gerwyn Price: 102.39 / 44%
Jonny Clayton: 90.64 / 23,53%

Image courtesy of FOTO: Taylor Lanning
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *