Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek

Owen Roelofs een maatje te groot voor Arjan Konterman!

Arjan Konterman had zijn eerste wedstrijd gewonnen, maar moest vorige week zijn meerdere erkennen in Heine Uuldrinks. Roelofs maakte vorige week indruk door, met een gemiddelde van 94, met 7-2 te winnen van van Jimmy Hendriks. Vanavond namen beide mannen het tegen elkaar op.

Konterman had het gooien om de bull gewonnen, maar het was Roelofs die het initiatief meteen greep, door met 3 keer een 140 score te missen. Hierdoor kreeg Roelofs meteen de kans om te breken met 12 darts, maar de bulls-eye werd gemist. Konterman stond na 12 darts op 84 te wachten en deze ging uit via de dubbel 11. Met een 15-darter werd de stand 1-0 voor Arjan Konterman. In de tweede leg is het Konterman die als eerst op een finish komt. Met een goede 138 score liet Konterman 170 over, maar “the big fish” was teveel gevraagd voor Konterman. Toch wist Roelofs de druk niet voldoende op te voeren, maar toch kreeg hij de kans vanaf 100. Twee keer tops werd geprobeerd, maar niet geraakt, waarna Konterman vanaf 60 wist te profiteren de stand op 2-0 wist te zetten. Roelofs kwam in de derde leg sterk terug door een 57 score op te volgen met een 180 en een 140. De overgebleven 124 ging nog niet uit, maar 25 wel. Met een 14-darter wist Roelofs dus terug te breken. In leg 4 was het wederom Roelofs die als eerste speler de kans kreeg op de dubbel. Nadat 110 nog werd gemist, was het de volgende beurt wel raak vanaf de dubbel 10: 2-2 in legs. Konterman nam in de vijfde leg wel weer het initiatief, maar Roelofs wist goed druk te zetten met een 131 score. Konterman mocht het gaan proberen vanaf 84, maar zijn laatste pijl viel uit de bulls-eye. Hij kreeg echter nog een kans van Roelofs, omdat hij, op zijn beurt, de dubbel 10 niet wist te raken. Nadat Konterman had gemist vanaf 50, wist Roelofs echter wel te profiteren. Met zijn tweede pijl werd de dubbel 5 gevonden en wist Roelofs voor het eerst in deze partij op voorsprong te komen.

Konterman leek toch ietwat aangeslagen in de zesde leg, want hij bleef op ruime achterstand van Roelofs, die wel een sterke leg wist te gooien. Roelofs liet tops staan, terwijl Konterman nog op 233 stond te wachten. Tops werd nog gemist, maar de dubbel 10 was wel raak voor Roelofs. Met een 4-2 achterstand wist Konterman dat hij zich niet veel foutjes meer kon permitteren. Hij wist zichzelf als eerst op een finish te zetten. Vanaf 167 kon Konterman proberen zelfvertrouwen op te doen. Met Roelofs niet op een finish ging hij vol voor de bulls-eye. Deze werd nog gemist, maar vanaf 25 bracht hij de stand wel weer terug tot 4-3. Ook in de achtste leg leken de trippels een beetje op bij Roelofs, maar Konterman profiteerde hier niet van. Na een matige leg van beide mannen was het uiteindelijk toch Roelofs die zijn leg wist te behouden. Via de dubbel 11 werd de stand 5-3 in het voordeel van Roelofs. In de negende leg kreeg Konterman als eerste speler de kans op een finish, maar hij stond onder flink wat druk van Roelofs die zichzelf in de vorige beurt op 60 had gezet. Konterman miste de bulls-eye, waarna Roelofs het eerste punt wist binnen te slepen. Roelofs mocht gaan gooien voor de overwinning, maar hij opende niet extreem sterk. Konterman mocht gaan proberen te breken vanaf 116, maar hij wist zichzelf geen matchdart te creëren en moest afwachten wat Roelofs vanaf 82 ging doen. Roelofs wist met zijn eerste pijl de bulls-eye te raken, waarna zijn tweede pijl in de dubbel 16 vloog. De eerste matchdart werd  dus geraakt door Owen Roelofs en hiermee wint hij zijn derde wedstrijd van de Dutch Darts Quarantine League met 7-3!

“Ik begon nog wel redelijk, maar daarna was het niet goed genoeg. Owen gooide beter en wint dus ook terecht. Slordig is inderdaad wel een goede omschrijving van deze wedstrijd. Volgende week een paar uurtjes meer maken en dan hopelijk volgende week beter” Aldus Konterman.

“Op een gegeven moment ging het vallen. Scorend was het goed en ook de dubbels liepen goed. Ik zakte in het midden iets in, ietwat slordig. Arjan is een geweldige speler, maar hij heeft een zware week achter de rug. Dan kun je alleen maar hopen dat hij volgende week beter is dan nu”, complimenteerde Roelofs zijn tegenstander.

Gemiddeldes:
Owen Roelofs: 86
Arjan Konterman: 81

Image courtesy of FOTO: Jos Groen
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *