Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Kevin Painter

Painter succesvol in UK, Warren loopt Final Stage mis

‘D-Day’ op Q-School: op dag drie van 1A vielen de belangrijke beslissingen. Painter voldeed ruim aan de vereisten, maar Wayne Warren en James Richardson vielen af.

Hoe verging de dag?

Met een plek in de Final Stage op het spel was de spanning flink aanwezig op dag drie van Stage 1A. Veel topnamen hoopten zich nog bij de laatste 128 te spelen, maar voor veel zou dit ook op een mislukking uitlopen. Wayne Warren, James Richardson en Cameron Menzies gingen allen pijnlijk in de fout. Voor Warren, toch de laatste wereldkampioen bij de BDO, gebeurde dit op basis van gemiddelde. Extra zuur dus. Menzies miste drie matchdarts om een plek te bemachtigen, terwijl Richardson er met een gemiddelde van 75 af ging tegen Jason Heaver. Ook Wes Newton, die het al een paar jaar moeilijk heeft, lukte het niet een plek te bemachtigen.

Voor de mannen uit Oceanië was het wel een geweldige dag. Alle drie (Mathers, Puha en Bailey) speelden zich veilig, nadat ze buiten de top 36 aan de dag begonnen. Niall Culleton, een Ier waar veel van wordt verwacht, lukte het op het nippertje ook nog: na twee matige dagen schoot hij vandaag omhoog de top in. Ook de verrassende naam David Wawrzewski kende weer een goede dag: voor de tweede keer haalde hij een finale. De Engelsman topt hierdoor de Order of Merit.

Kwartfinales

In de kwartfinales, en dus de laatste wedstrijd voor een directe plek in de Final Stage, bevond zich aan het einde van de dag een oud winnaar van een tv-toernooi: Good old Kevin Painter. ‘The Artist’ jaagt weer op een plek op de Tour en zette daarvoor vandaag de eerste stap. Hij won zijn finale met 6-4 van Peter Hudson en zal zo met een goed gevoel richting zondag gaan. Ook Ryan Hogarth zal dit doen, nadat hij in de eerste twee dagen toch wel teleurstelde. De Schot won nu de dag door David Wawrzewski met 6-3 te verslaan. Ook Christopher Bent en John Imrie sloegen toe: Bent versloeg Shane McGuirk met 6-1, Imrie noteerde het eerste 100+ gemiddelde van de UK in de finale tegen de wederom sterke Fallon Sherrock (6-0)

Kevin Painter 6-4 Peter Hudson
Ryan Hogarth 6-3 David Wawrzewski
John Imrie 6-0 Fallon Sherrock
Christopher Bent 6-1 Shane McGuirk

Qualifiers

48 spelers hebben zich aan het einde van Stage 1A verzekerd van de Final Stage. Dit zijn als volgt:

12 Dagwinnaars
Eddie Lovely
Chas Barstow
Derek Coulson
Dale Hughes
Sam Booth
Ian MacKenzie
Mike Warburton
Jason Hogg
Christopher Bent
Ryan Hogarth
Kevin Painter

Top 36 Order of Merit
David Wawrzewski
Peter Hudson
John Brown
Josh McCarthy
Shane McGuirk
Kevin Thomas
Sam Cankett
Fallon Sherrock
Arron Monk
Brett Claydon
David Airey
Liam Meek
Jim McEwan
Adam Smith-Neale
Niall Culleton
Charlie Symons
Matt Jackson
Jaikob Selby-Rivas
Stephen Gallimore
Gordon Mathers
Jason Heaver
David Ladley
Nathan Girvan
Scott Williams
Kevin McDine
Haupai Puha
James Bailey
John Scott
Jack Main
Jack Vincent
Paul Mitchell
Steve Earley
Connor Scutt
Shaun McDonald
Graham Usher
Chris Quantock

Image courtesy of FOTO: PDC
Deel dit:
Lees ook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *