Dartsactueel.nl | Het meest actuele dartnieuws van dit moment!

Pal Székely kwalificeert zich voor Zwolle; Koltsov, Ljubic en Kciuk ook succesvol

Afgelopen weekend werd er in Budapest vier Euro Tour Qualifiers gespeeld voor spelers uit Oost-Europa die geen bezit hebben van een tourkaart. Lees hier meer. 

Austrian Darts Open
Rond 12:00 uur lokale tijd begon op zaterdagmiddag het eerste kwalificatietoernooi van het weekend. In totaal begonnen 30 spelers aan het kwalificatietoernooi voor de Austrian Darts Open. De grote favorieten waren Boris Koltsov en Pavel Jirkal, Karel Sedlacek was niet aanwezig. Koltsov behaalde eenvoudig de halve finales met overwinningen op Sándor Balló (6-1), László Baranyai (6-2) en Jakub Kaspar (6-1). Jirkal bereikte ook de halve finales met overwinningen op Pal Székely (6-2), Michal Ondo (6-5) en Pavel Drtil (6-4). Beide heren speelde in de halve finales tegen elkaar. Koltsov versloeg de Tsjech met ruime cijfers, het werd 6-1 voor de Rus. De andere finalist was Krzysztof Kcuik, hij gaf maar 4 legs af op weg naar de finale. De finale werd met 6-3 gewonnen door Koltsov! Met een gemiddelde van 96,12 mag ‘The Viking’ meedoen aan de Austrian Darts Open. Bekijk de statistieken van de finale hieronder!

European Darts Grand Prix
Het tweede kwalificatietoernooi was voor de European Darts Grand Prix en begon rond 16:00 uur. Boris Koltsov wist niet voor de tweede keer de finale te halen, in de tweede ronde was Oliver Ferenc verrassend met 6-4 te sterk. De andere grote favoriet, Pavel Jirkal, kreeg het ook niet voor elkaar. In de kwartfinales moest hij zijn hoofd buigen voor Sebastian Steyer met 6-4. In de halve finales stonden vier heren die nog nooit eerder aan een Euro Tour hadden meegedaan, een unieke kans voor één van deze vier. De Kroaat Pero Ljubic versloeg de Tsjech Pavel Drtil in de halve finales met 6-1, terwijl de Hongaar Pal Székely een 3-0 achterstand goedmaakte in een 6-4 overwinning op de Pool Sebastian Steyer. De finale van het kwalificatietoernooi voor de Euro Tour in Sindelfingen ging dus tussen Pero Ljubic en Pal Székely. De finale was erg spannend, nooit was er een verschil van twee legs in de partij. Uiteindelijk moest er een beslissende leg gespeeld worden voor wie voor het eerst aan een Euro Tour zou deelnemen. Het was Ljubic die als eerste een matchpijl kreeg maar miste. Székely miste tops op een 80-finish, uiteindelijk gooide Ljubic de dubbel 16 en daardoor gaat hij later dit jaar zijn debuut maken! De statistieken van de finale zijn hieronder te vinden!

Dutch Darts Masters
Zondagmiddag begon de kwalificatie voor de Dutch Darts Masters rond 12:00 met 28 spelers. Pavel Jirkal lag er snel uit het toernooi. Hij verloor in de tweede ronde met 6-3 van Támas Alexits. Pero Ljubic verloor in de kwartfinales van Sebastian Steyer met 6-2. Steyer wist in de halve finale met duidelijke cijfers te winnen van Boris Koltsov; 6-1. Pal Székely bereikte zijn tweede finale op een rij, door in de halve finale te sterk te zijn voor Támas Alexits met 6-2. In de finale nam de Hongaar een snelle 4-0 voorsprong. Steyer kwam vervolgens knap terug tot 5-4, maar uiteindelijk ging de tiende leg naar Székely waardoor hij zijn debuut gaat maken op de Euro Tour in Zwolle! De statistieken van de finale zijn hieronder terug te vinden.

Danish Darts Open
Het laatste kwalificatietoernooi van dit weekend was die van de Danish Darts Open, die met 27 spelers begon. Boris Koltsov en Pavel Jirkal wonnen hun eerste partij en daardoor speelden ze in de tweede ronde tegen elkaar. Koltsov wist deze partij met 6-2 en winnen en behaalde zo ook de halve finales waar Krzysztof Kciuk de tegenstander was. Daarnaast betekende dat ook dat Jirkal een erg slecht weekend heeft gespeeld, hij wist zich voor geen enkele Euro Tour te plaatsen in Budapest. Kciuk revancheerde zich van de verloren finale voor de Austrian Darts Open, de Pool won namelijk 6-3 van Koltsov. De andere halve finale ging tussen Pal Székely en Pavel Drtil. Székely bereikte hiermee zijn derde halve finale op een rij. Székely kon er vrij weinig van maken in de halve finales, de Tsjech wist met 6-1 te winnen en bereikte zijn eerste finale. Kciuk en Drtil stonden nog nooit eerder op een Euro Tour dus dit was de kans voor beide heren. De finale werd uiteindelijk gewonnen door Kciuk met 6-3, waardoor hij zijn Euro Tour debuut gaat maken in Kopenhagen! De statistieken van de finale zijn hieronder te vinden!

Image courtesy of FOTO: PDC Europe
Deel dit:
Lees ook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *