Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Paolo Nebrida

Paolo Nebrida wint, Matsuda en Goto naar World Cup

Paolo Nebrida heeft in Hongkong Asian Tour 12 op zijn naam geschreven. Jun Matsuda en Tomoya Goto konden daarnaast ook juichen: zij mogen voor Japan naar de World Cup.

Het twaalfde toernooi van de Asian Tour beloofde een spannende te worden: voor een aantal landen zou hun team voor de World Cup of Darts na vandaag bekend zijn. De meeste spanning zat er bij de selectie van Team Japan. Jun Matsuda en Tomoya Goto stonden op de twee plekken, maar Haruki Muramatsu en Seigo Asada leken ook nog kans te maken. Deze twee Japanners troffen elkaar echter al bij de laatste 32: Asada won, waardoor Muramatsu zijn reis naar Frankfurt kon vergeten. Matsuda schopte het tot de laatste 16, waardoor hij zich wel verzekerde. Goto moest nu hopen: Asada kon hem alleen nog voorbij met een titel.

‘The Ninja’ leek lang op weg dit ook te doen. In de halve finale kwam hij met 4-3 voor tegen Paolo Nebrida, maar na meer dan zes gemiste matchdarts vloog hij er toch uit. Nebrida, vorig jaar actief op het WK, haalde zo de finale, waarin hij het opnam tegen een landgenoot. De darters uit de Filipijnen blijven maar domineren, en net als op de zaterdag wist Reynaldo Rivera de eindstrijd te halen. In de halve finale rekende hij nu namelijk wel af met Lourence Ilagan. In de finale liep hij echter constant achter de feiten aan. Nebrida nam snel de leiding en gaf die ook nooit meer af. Er was wel een beslissende leg nodig, maar met een 14-darter maakte Nebrida dit koelbloedig af.

Uitslagen

PDC Asian Tour 12
Kwartfinales
Lourence Ilagan 4-3 Rosendo Lubaton
Reynaldo Rivera 4-2 Nitin Kumar
Paolo Nebrida 4-0 Sai Cheong Hon
Seigo Asada 4-3 Noel Malicdem

Halve Finales
Reynaldo Rivera 5-3 Lourence Ilagan
Paolo Nebrida 5-4 Seigo Asada

Finale
Paolo Nebrida 5-4 Reynaldo Rivera

Stand

Lourence Ilagan heeft dit weekend zijn voorsprong op de nummer twee nog maar weer een keer uitgebreid. Reynaldo Rivera stijgt dankzij twee finales naar de derde plek.

Image courtesy of FOTO: Taylor Lanning (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *