Dartsactueel.nl | Het meest actuele dartnieuws van dit moment!

Patrick van den Boogaard maakt debuut in Graz, Portela wederom van de partij

Afgelopen avond werden in Graz de laatste 2 kwalificatietoernooien gespeeld voor de Austrian Darts Open, waaronder die voor de Europese spelers die niet in bezit zijn van een tourkaart. Twee spelers konden zich kwalificeren. Lees hier meer. 

In totaal kwamen 12 spelers in actie tijdens de Qualifier voor de Europese spelers zonder tourkaart. In totaal deden er 2 Nederlanders mee, Patrick van den Boogaard en Wilco Vermeulen. Beide heren bereikten de finaleronde. Vermeulen versloeg Patric Aeschbach (6-1) en Andrea Micheletti (6-0) op weg naar de finaleronde. Van den Boogaard bereikte zijn tweede finaleronde ten koste van Jyhan Artut (6-4) en Andre Christen (6-0).

De andere de twee spelers in de finaleronde waren Michele Turetta en Diogo Portela. Turetta hoefde maar één partij te winnen, hij was met 6-4 te sterk voor zijn landgenoot Gabriel Rollo. Portela hoefde ook maar één partij te winnen om de finaleronde te behalen. Hij versloeg Cody Harris in een beslissende leg; 6-5.

De eerste finale ging tussen de twee Nederlanders. De eerste 3 legs gingen met de darts mee. Met een 14-darter wist Van den Boogaard te breaken en hield vervolgens zijn eigen leg voor een 4-1 voorsprong. Vermeulen hield vervolgens zijn eigen leg in 24 darts en kwam daarmee terug tot 4-2. Met een knappe 85-finish hield Van den Boogaard zijn eigen leg voor 5-2. Met een 17-darter won Van den Boogaard de partij 6-2 en daardoor zien we hem morgenmiddag terug tegen Stephen Bunting.

Michele Turetta en Diogo Portela speelden tegen elkaar in de tweede finale. De eerste twee legs gingen met de darts mee. Met een 15-darter brak Turetta en hield vervolgens zijn eigen leg voor een 3-1 voorsprong. Vervolgens gingen er 4 legs met de darts mee voor een 5-4 tussenstand. In de tiende leg miste Turetta een 78-finish op tops voor het ticket, Portela brak terug naar 5-5 en mocht de beslissende leg zelf begonnen. Met een prachtige 140-finish in 12 darts pakte de Braziliaan alsnog zijn ticket voor de Austrian Darts Open! Portela zal morgenavond spelen tegen Ryan Searle.

Bekijk hieronder alle uitslagen.

Laatste 16:
Wilco Vermeulen 6-1 Patric Aeschbach
Patrick van den Boogaard 6-4 Jyhan Artut
Gabriel Rollo 6-4 Gino Drobick
Cody Harris 6-4 Christoff van de Wal

Kwartfinales:
Wilco Vermeulen 6-0 Andrea Micheletti
Patrick van den Boogaard 6-0 Andre Christen
Michele Turetta 6-4 Gabriel Rollo
Diogo Portela 6-5 Cody Harris

Finaleronde:
Patrick van den Boogaard 6-2 Wilco Vermeulen
Diogo Portela 6-5 Michele Turetta

Image courtesy of FOTO: Jos Groen
Deel dit:
Lees ook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.