Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek

Paul Lim verrast Humphries, Wade eenvoudig door

Na de partij van Dirk van Duijvenbode stonden er nog drie partijen op het programma. Paul Lim en James Wade kwamen o.a. in actie. Lees hier alles terug.

John Henderson vs Marko Kantele

In de tweede partij van de avond nam John Henderson het op tegen Marko Kantele. Henderson begon aan de wedstrijd en deed dat met 19-darter in zijn eigen leg. In de tweede leg miste Kantele dubbel 16 op een 105-finish om zijn eigen leg te behouden, via dubbel 2 plaatste Henderson de break. Een leg produceerde de Schot zijn eerste 180’er en pakte in 14 darts de eerste set.

Marko Kantele begon aan de tweede set, maar wist maar weinig triples te gooien. Hierdoor plaatste Henderson in 16 darts de break. De break werd niet verzilverd, Henderson miste 5 darts op de dubbel. Kantele profiteerde en brak via tops terug om vervolgens ook zijn eigen leg met een 70-finish te houden voor 2-1. ‘The Highlander’ pakte de vierde leg en zo kwam er een beslissende leg in de tweede set. In die beslissende leg kreeg Henderson twee setdarts, maar die werden gemist. Kantele stapte in en maakte er via tops 1-1 in sets van.

Henderson kwam goed uit de pauze, met een 13-darter hield hij zijn eigen leg en brak de Fin in 13 darts. Met een 68-finish wist Kantele wel meteen te breaken. Kantele miste vervolgens vier darts op de dubbel, waardoor Henderson er in 16 darts 2-1 in sets van maakte.

Kantele begon goed aan de vierde set, met een 19-darter hield hij zijn eigen leg. Henderson miste in de tweede leg een 120-finish, waardoor de Fin met een 62-finish de break plaatste. Kantele verzilverde de break niet, want met een 13-darter brak Henderson terug. Hij verzilverde de break wel, met een 76-finish in 14 darts maakte Henderson er 2-2 van. In de vijfde en beslissende leg kreeg ‘Big Hendo’ de eerste matchdart, maar een 111-finish werd op tops gemist. Uiteindelijk bleef Kantele koel en maakte er via dubbel 16 2-2 in sets van.

Henderson begon goed aan de vijfde set, met een maximale score en dubbel 9 hield hij zijn eigen leg. Ook Kantele wist zijn eigen leg te houden in 17 darts en kwam keurig op 1-1. Henderson gooide een hele goede eigen leg en kwam in 16 darts op matchpoint. In de vierde leg gooide Kantele zijn tweede 180’er, maar miste een 72-finish voor 2-2. Henderson gooide dubbel 6 en plaatste zich alsnog voor de tweede ronde; 3-2 in sets.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
John Henderson: 91,09 / 32,50%
Marko Kantele: 79,69 / 30,77%

Luke Humphries vs Paul Lim

De terugkeer van een legende op een WK is altijd mooi om te zien. Voor de 25e keer mocht Paul Lim afreizen naar een WK. De 66-jarige man uit Singapore heeft zijn zinnen op nog vijf gezet, maar om te beginnen vandaag tegen Luke Humphries. De Engelsman geldt toch als een outsider voor dit WK, nadat hij de afgelopen twee jaar de kwartfinales haalde. Lim kreeg in de eerste leg echter meteen de kans om ‘Cool Hand’ te breken. Hij miste drie pijlen op de dubbels, waardoor Humphries toch toesloeg. Lim reageerde wel goed met een 17-darter, maar met legs in 13 (Lim miste hier weer één pijl op een dubbel) en in 16 ging de eerste set met 3-1 wel naar Humphries.

Met een matige leg begon de tweede set. Humphries miste hierin drie pijlen op de break, waarna Lim alsnog zijn leg hield in 21 pijlen. Met een 14-darter versnelde Humphries weer. Lim bleef daarna doorgaan met missen. Nu waren het twee pijlen op tops, waardoor Humphries nu wel de break pakte. Met een 103-finish voor een 15-darter verzilverde hij die break en kwam hij op 2-0 in sets.

Net als set twee begon ook set drie met een leg in 21 pijlen en ook nu was het Lim die hem pakte. Dit keer was het echter een break, die hij met een 16-darter ook verzilverde. Een 108-finish leverde Humphries daarna wel zijn eigen leg op, maar met een 14-darter zorgde Lim ervoor dat hij een set op het bord kreeg: 2-1.

‘The Singapore Slinger’ bleef knokken, ook nadat hij in set vier meteen gebroken werd. Hij brak namelijk meteen terug met eenheerlijke 121-finish op de bull nadat Humphries twee pijlen op tops miste. Toch verslapte Lim weer, waardoor Humphries op matchpoint kon komen met een 20-darter. Een matchdart kwam er ook, maar nadat hij die miste sloeg Lim weer toe. Met een goeie 84-finish in de leg daarna pakte hij zelfs de set en kwam er ook hier, net als in de vorige twee wedstrijden van de avond, een decider.

Met een 11-darter gaf Humphries meteen het signaal af dat hij deze wedstrijd wilde winnen. Met een 14-darter counterde Lim dit. Wat volgde was een ridicule leg. Humphries stond na 9 pijlen onder de 100, maar daarna ging het volkomen mis. Hij miste maar liefst 12(!) pijlen op de dubbels. Lim miste er zes, maar doordat zijn zevende wel raak was won hij de leg. Hij mocht voor de wedstrijd gaan gooien. De stunt werd meteen compleet gemaakt. Met een 14-darter maakt hij het af en zo won hij toch enigzins verrassend, zeker na de 2-0 achterstand, met 3-2 van Humphries.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Luke Humphries: 92.28 / 23.81%
Paul Lim: 89.77 / 30.56%

James Wade vs Callan Rydz

De avond werd afgesloten met een tweede ronde partij tussen James Wade en Callan Rydz. James Wade had de bull gewonnen en mocht de partij beginnen, dit deed hij met een 18-darter. Callan Rydz gooide te weinig triples in zijn eigen leg, waardoor Wade met een 16-darter brak. In de derde leg produceerde de Engelsman een 180’er en kwam met via dubbel 10 op een 1-0 voorsprong in sets.

Na de pauze begon Rydz goed aan de tweede set, met een 16-darter hield hij zijn eigen leg. Een leg later produceerde ‘The Machine’ twee maximale scores om zijn eigen leg in 11 darts te houden. Rydz begon de derde leg met 174 en hield in 17 darts opnieuw zijn eigen leg. Wade deed hetzelfde, hij maakte er 2-2 van met een 70-finish. Rydz gooide een goede vijfde leg, maar vergat het af te maken. Rydz miste drie darts op dubbel 12, Wade stapte in en kwam met een 100-finish op een 2-0 voorsprong in sets.

Na de tweede en laatste pauze begon Wade aan de derde set. Rydz kreeg meteen breakkansen, maar twee pijlen op dubbel 8 werden gemist. Hierdoor hield Wade zijn eigen leg. Een leg later kwam de break aan de andere kant, Wade gooide een 14-darter en kwam op matchpoint. Rydz wist nog wel terug te breaken via dubbel 5, maar zag een leg later Wade de overwinning pakken met een 56-finish.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
James Wade: 93,17 / 47,37%
Callan Rydz: 78,05 / 30%

Image courtesy of FOTO: PDC
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *