Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Paige Pauling

Pauling en Littler jeugdkampioenen World Masters

Paige Pauling en Luke Littler hebben de jeugdtitels op de WDF World Masters op hun naam geschreven. In de finale versloegen ze respectievelijk Iida Lanko en Peter Stewart Jnr. Lees hier meer.

Dubbelslag voor Paige Pauling

In de finale van de meisjes streden de Engelse Paige Pauling en de Finse Iida Lanko om de titel. De 15-jarige Lanko begon sterk door de eerste leg tegen de darts te winnen met een 86-finish. Pauling stelde een leg later meteen de zaken op orde, nadat Lanko meerdere pijlen op de dubbel miste om op 2-0 te komen. Pauling gooide in 30 pijlen uit om vervolgens met een 17-darter voor het eerst op voorsprong te komen. In de vierde leg kreeg de Finse twee pijlen op de dubbel om de finale weer in evenwicht te brengen, maar miste. Pauling profiteerde en brak via dubbel 10 naar 3-1.

Deze break verzilverde de Engelse ook, dankzij een 77-finish kwam Pauling op 4-1. Lanko deed een leg later nog wel wat terug door haar eigen leg via dubbel 14 te houden, maar uiteindelijk was het niet genoeg. Pauling bleef koel in haar eigen leg en zorgde met een 20-darter voor een 5-2 zege en de WDF World Masters-titel bij de meisjes! Dit doet ze, nadat ze zaterdag ook al de WDF World Open won.

Paige Pauling: 71,42
Iida Lanko: 67,89

Littler de sterkste bij de jongens

Bij de jongens ging de finale tussen de Engelse Luke Littler en de Amerikaan Peter Stewart Jnr. Littler begon geweldig aan de finale door de eerste leg met een 146-finish te houden. Vervolgens gingen legs 2 en 3 ook met de darts mee. In de vierde leg produceerde Littler een 105-finish om 3-1 voor te komen, met Stewart Jnr wachtend op dubbel 12. De break werd niet verzilverd, Stewart Jnr brak in 18 darts terug naar 3-2. Littler zorgde een leg later voor de derde break op rij, met een 13-darter kwam hij 4-2 voor.

Opnieuw wist Stewart Jnr deze break ongedaan te maken, een 17-darter was hiervoor genoeg. Stewart Jnr kon opnieuw zijn eigen leg niet houden. Bij de stand van 5-4 mocht de Amerikaan beginnen om de wedstrijd toch gelijk te trekken en een beslissende leg af te dwingen, maar begon met scores van 43 en 39. Littler begon met 97 en 100 en dat bleek uiteindelijk cruciaal. Een 16-darter zorgde ervoor dat Littler met 6-4 won en de WDF World Masters op zijn naam schreef bij de jongens.

Image courtesy of FOTO: NDB Darts / Jos Groen
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *