Dartsactueel.nl | Het meest actuele dartnieuws van dit moment!

Payne verslaat ervaren Smith, Hopp profiteert van gemiste dubbels Noppert

Afgelopen middag werd de tweede middagsessie van het WK gespeeld, Danny Noppert kwam onder meer in actie. Lees hier de wedstrijdverslagen van afgelopen middag terug.

Richard North vs Robert Marijanovic
De eerste wedstrijd van de middag ging tussen Richard North en Robert Marijanovic. Marijanovic begon de wedstrijd en hield zijn eigen leg met een knappe 107-finish. In de tweede leg miste North een 104-finish op tops, Marijanovic profiteerde en gooide 59 uit voor de break. North kwam vervolgens goed terug tot 2-2, omdat Marijanovic 4 setdarts miste. Uiteindelijk wist Marijanovic met een 68-finish alsnog de set te pakken. In de tweede set gingen er 4 legs met de darts mee, met o.a. een 147-finish van de Duitser. In de beslissende leg miste North 5 setdarts, Marijanovic profiteerde via D12 en pakte de tweede set. Ook de derde set ging tot een laatste leg. Dit keer was het North die met een 64-finish terug kwam tot 2-1 in sets. In de derde set kwam Marijanovic op een 2-0 voorsprong, maar zag North met een 136 en 84-finish terug komen tot 2-2. In de beslissende leg was het North die met twee darts 56 uitgooide voor wederom een set; 2-2. In de beslissende set begon North goed door meteen te breaken, maar wist zijn eigen leg niet te houden. Met een 15-darter brak Marijanovic terug. In de derde leg brak North weer, hij kwam met een 13-darter op matchpoint. North hield zijn eigen leg met een 16-darter en wist daarmee de comeback compleet te maken.

Mickey Mansell vs Jim Long
De tweede partij van de middag was een trage partij tussen de Noord-Ier Mickey Mansell en de Canadees Jim Long. De wedstrijd werd begonnen door Mansell, die de eerste 2 legs van de partij won. Long kwam vervolgens sterk terug en maakte er met een 116-finish 2-2 van in de eerste set. Uiteindelijk wist Mansell de eerste set te pakken met een 83-finish in 15 darts. In de tweede set gingen alle legs met de darts mee, met een 127-finish pakte Long de tweede set. In de derde set brak Long meteen in de eerste leg via tops. De break werd vervolgens verzilverd met een knappe 99-finish. Met een 16-darter pakte de Canadees de set van Mansell af en kwam op een 2-1 voorsprong in sets. In de vierde set waren de eerste 4 legs allemaal breaks. In de beslissende leg kwam Long als eerste op een finish, maar miste 3 matchdarts. Mansell kreeg nog een kans op een 88-finish, maar miste. Uiteindelijk wist Long via D2 de partij binnen te slepen.

Josh Payne vs Jeff Smith
De derde partij van de middag ging tussen Josh Payne en Jeff Smith. Payne begon de wedstrijd en hield zijn eigen leg met een knappe 103-finish. Smith antwoordde vervolgens in zijn eigen leg met een 98-finish. Met een 13-darter brak Smith naar een 2-1 voorsprong en pakte de set met een 52-finish. In de tweede set begon Payne beter te spelen. Met een 17-darter brak Payne in de eerste leg, maar zag een leg later Smith met een 86-finish terug breaken. Met een 48-finish brak Payne nogmaals en verzilverde de break via D10 voor een 3-1 setwinst. De derde set ging eenvoudig naar Payne met 3-0. In de vierde set brak Payne met een 52-finish naar een 1-0 voorsprong, maar met een 64-finish brak Smith terug naar 1-1. Met een 19-darter hield ‘The Silencer’ zijn eigen leg. Met een 17-darter kwam Payne op 2-2 in de vierde set. Met een 52-finish hield Smith zijn eigen leg en kwam op 2-2 in sets. Payne begon de beslissende leg goed door zijn eigen leg te houden. Smith miste in zijn eigen leg een 63-finish, Payne profiteerde en brak via D10 naar 2-0. Met een 18-darter wist Payne de wedstrijd alsnog met 3-2 in sets te winnen.

Max Hopp vs Danny Noppert
De laatste partij van de middag was een tweede ronde partij tussen Max Hopp en de Nederlander Danny Noppert. Hopp mocht de partij beginnen en deed dat erg goed. Met een 70-finish hield Hopp zijn eigen leg. In de tweede leg miste Noppert 6 darts op de dubbel, Hopp strafte het af met nogmaals een 70-finish. Hopp verzilverde de break via D6 en pakte daarmee de eerste set. In de tweede set begon Hopp erg goed, want met een 12-darter brak hij naar een 1-0 voorsprong. Met een 130-finish wist Noppert meteen terug te breaken. In de derde leg gooide Noppert 7 perfecte darts, maar miste vervolgens 5 darts op de dubbel. Via D4 brak Hopp naar een 2-1 voorsprong. In de vierde leg miste de Fries 3 darts op de dubbel, Hopp gooide 47 uit en pakte daarmee ook de tweede set. Na de pauze begon Noppert goed met een 11-darter voor de break. Noppert miste een 108-finish om zijn eigen leg te houden, Hopp brak met een 76-finish meteen terug. Met een 92-finish kwam Hopp op matchpoint. Met een 61-finish in 15 darts hield Noppert zijn eigen leg en kwam op 2-2 in de derde set. In de beslissende leg miste ‘Noppie’ 3 darts op de dubbel om de set te pakken, Hopp gooide D18 en won daarmee met 3-0 van Noppert. Noppert miste in totaal 19 darts op de dubbel……….

Image courtesy of FOTO: Chris Dean (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.