Dartsactueel.nl | Het meest actuele dartnieuws van dit moment!

PC25 prooi voor Gurney, 9-darter Jeffrey de Zwaan

Zaterdagmiddag werd de 25e Players Championship gespeeld in The Barnsley Metrodome in Barnsley. Buiten Van Gerwen en Wade waren alle topspelers aanwezig. Daryl Gurney won overtuigend het toernooi, en de finale tegen Nathan Aspinall, door geen enkele wedstrijd in de problemen te komen. 

Route naar de finale
Daryl Gurney kwam in het hele toernooi weg naar de finale niet in de problemen op. Hij versloeg achtereenvolgens Darren Webster (6-2), Steve Lennon (6-3), Mervyn King (6-3), Jelle Klaasen (6-3), Peter Wright (6-2) en Ian White (7-4). Nathan Aspinall had het wel lastiger op weg naar de finale. Hij versloeg Cameron Menzies (6-5), Alan Norris (6-4), Ryan Meikle (6-3), Tony Alcinas (6-5), Justin Pipe (6-4) en Michael Smith (7-5). ‘The Asp’ maakte in de halve finale tegen Smith een 5-2 achterstand goed door de volgende vijf legs te winnen.

Finale
Aspinall kreeg in de eerste leg direct twee darts om Gurney te breken maar miste deze. In de tweede leg stond Gurney na 12 pijlen op dubbel 12 waarop Aspinall 155 uit gooide voor de 1-1. De derde leg was in 18 darts een prooi voor Gurney die daarmee op 2-1 kwam. Aspinall behield eveneens eenvoudig zijn leg voor de 2-2. De vijfde leg was in 16 darts een prooi voor “Superchin” die voor de derde keer achter elkaar met 9 pijlen op een dubbel stond maar nogal moeite had zijn dubbels te raken. Aspinall maakte met een 11 darter gelijk voor 3-3. Gurney behield eenvoudig zijn leg in 16 darts. De legs bleven eenvoudig bij de startende speler waardoor Aspinall wederom op gelijke hoogte kwam. Gurney kwam met zijn derde en vierde 180 van de partij in 11 darts weer op voorsprong. De tiende leg pakte Gurney de eerste de beste kans op een break en brak Aspinall waardoor de stand op 6-4 kwam. Met een 12 darter, en wederom een 180, bouwde Gurney de voorsprong uit naar 7-4. Aspinall kwam nog terug tot 5-7 waarop Gurney de wedstrijd in het slot gooide met een 15 darter en zo de 25e Players Championship won.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages;
Gurney 98.6 / 40,0%
Aspinall 97.0 / 41,6%

Nederlanders
Er deden 20 Nederlanders mee tijdens deze Players Championship. De Nederlanders deden het in het begin prima door met 13 spelers de tweede ronde te bereiken. Wattimena, Kist, Robbe, Dekker, Van de Pas, Van de Meer, Kuivenhoven en Meeuwissen wisten niet door te dringen tot de tweede ronde. De Zwaan deed van zich spreken door met een gemiddelde van ruim 106 Robert Owen naar huis te sturen. In de tweede ronde sneuvelden Noppert, Van der Voort, Kamphuis, Zonneveld en  Dirk van Duivenbode. De derde ronde was het eindstation voor Mike van Duivenbode, Van Barneveld, Meulenkamp, Van Peer en Nentjes. Een prima gooiende Meulenkamp verloor van een wederom goed gooiende Jeffrey de Zwaan die nu 106.3 gooide inclusief een 9 darter (180/177/144)!. De achtste finale verloren de laatste twee Nederlanders die nog in het toernooi zaten.  Klaasen verloor van Gurney en De Zwaan van Ian White. Een tot dan toe prima gooiende Klaasen miste in de uiteindelijk cruciale zevende leg bij een 3-3 tussenstand vier volle beurten op een dubbel voor een break waarna de Noord-Ier vervolgens geen leg meer af gaf. In de partij van de Zwaan werden alle legs onder de 16 darts uit gegooid door de Engelsman die, enigszins verrassend, daardoor met 6-0 won van de man in vorm.

Verassingen
Er waren in de eerste ronde weinig verassingen. Rob Cross ging er direct af tegen Andy Jenkins en Glen Durrant verslikte zich in Geert Nentjes. Gary Anderson vloog er af tegen wederom Peter Wright in een partij waarin elf keer 180 werd gegooid. Anderson begon twee legs met zes triples maar miste beide keren de zevende dart. Hierdoor had de Schot in de laatste drie Players Championships maar één partij weten te winnen.  Er werden meerdere partijen gewonnen met gemiddeldes van boven de 110. Conan Whitehead en Gerwyn Price deden het in de tweede ronde met respectievelijk 115,3 en 113,8.

Image courtesy of FOTO: Kelly Deckers (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *