Dartsactueel.nl | Het meest actuele dartnieuws van dit moment!

PC26 prooi voor Suljovic, twee 9-darters vandaag

Zondagmiddag werd de 26e Players Championship gespeeld in Barnsley. Ian White en Mensur Suljovic behaalden de finale waarin Suljovic in de beslissende leg net iets sterker was tegen een Ian White die 107 gemiddeld gooide maar de titel voor zijn neus weg gekaapt zag worden. 

Route naar de finale
White gooide tot aan de finale ijzersterk. Hij won achtereenvolgens van Dekker (6-3), Tabern (6-2), Jenkins (6-4), Nentjes (6-3), Boulton (6-0) en Steve West (7-2). In de halve finale tegen Steve West gooide White zijn beste gemiddelde ooit bij de PDC met 115,0, terwijl White twee keer net onder 100 gemiddeld gooiden dit toernooi. Mensur Suljovic bereikte de finale met overwinningen op North (6-4), Carlin (6-2), Joyce (6-4), Durrant (6-2), Reyes (6-5) en Clayton (7-5).

Finale
White ging voor zijn tiende PC overwinning terwijl Suljovic na vrijwel exact twee jaar graag zijn tweede PC titel wilde pakken. Suljovic begon met een 14 darter terwijl White exact hetzelfde deed voor een 1-1 tussenstand. De derde leg miste White de bull voor een break waarop Suljovic de voorsprong pakte in 15 darts. De vierde leg behield White in 17 darts voor een 2-2 tussenstand.  White brak Suljovic de volgende leg in 14 darts en kwam zo 3-2 voor. White wist zijn eigen leg eenvoudig te behouden en kwam zo voor het eerst twee legs voor. Suljovic kwam met en 12 darter en een 140 finish terug tot 3-4. De achtste leg startte Suljovic ijzersterk maar vertelde zich en gooide 81 kapot. White kon er niet van profiteren en daardoor kwam “The Gentle” terug tot 4-4. Suljovic pakte ook de derde leg op rij met een 14 darter en pakte de voorsprong met 5-4. White gooide daarop de perfecte leg door met 180/180 en 141 de tweede 9-darter van de dag te gooien! Suljovic bleef de voorsprong houden door in 14 darts op 6-5 te komen. White maakte weer gelijk in 15 darts en stond nog steeds rond de 107 gemiddeld te gooien. White kreeg weer de kans om Suljovic te breken maar mistte wederom waardoor Suljovic (die 10 punten lager gooide met zijn gemiddelde) met zijn laatste dart in 18 darts op matchpoint kwam. Suljovic mistte 158 op dubbel 19 voor de titel waarop White gelijk maakte en een beslissende leg de winnaar moest op leveren. Suljovic kreeg weer een matchdart op een 109 finish en deze keer wist hij hem wel te gooien waardoor Suljovic zijn tweede Players Championship won en nog steeds alleen van Gerwen, Anderson en Michael Smith de enige spelers bleven die Suljovic ooit versloegen in een finale van een PDC toernooi.

Gemiddeldes/dubbelpercentages
White 107,0 / 39%
Suljovic 97,1 / 53%

Nederlanders
Van Gerwen was evenals gistermiddag afwezig. De wereldkampioen, die eergisteren bekend maakte over 6 maanden voor de tweede keer vader te worden, geniet van een welverdiende vakantie in Griekenland met zijn gezin. Hierdoor mocht Berry van Peer alsnog mee doen. Alle Nederlanders met een PDC tourcard deden weer mee waardoor het aantal evenals gisteren op 20 uit kwam. In tegenstelling tot gisteren starten de Nederlanders niet best. Er kwamen maar zes spelers door naar de tweede ronde, dit waren Meulenkamp, De Zwaan, Klaasen, Nentjes, Noppert en Mike van Duivenbode. Waarbij Noppert zijn vorm etaleerde met 107.1 gemiddeld en daardoor verantwoordelijk was voor de uitschakeling van Berry van Peer. In de tweede ronde gingen Klaasen en de Zwaan eraf. De Zwaan verloor van Geert Nentjes. Ron Meulenkamp won in een goede partij van Gerwyn Price. In de derde ronde sneuvelden Noppert en Mike van Duivenbode waardoor Meulenkamp en Nentjes de laatste Nederlanders bij de laatste 16 waren. Nentjes verloor bij de laatste 16 van Ian White, na een 3-1 voorsprong van Nentjes schakelde White een tandje bij en pakte vervolgens vijf legs en behaalde een gemiddelde van 103,7. Meulenkamp kon het na een goede start ook niet bolwerken tegen Reyes waardoor de Nederlanders net als gisteren zijn uitgeschakeld voor de kwartfinale.

Verassingen
Dave Chisnall verloor de eerste ronde van de nummer 79 van de wereld Ryan Meikle. Peter Wright liet zich eveneens verassen in de eerste ronde Steve West. Verder kwamen Adrian Lewis en Michael Smith de eerste ronde ook niet door. Glen Durrant startte daarin tegen sterk door met 110 gemiddeld Mansell aan de kant te zetten. Rob Cross gooide in de tweede ronde de perfecte leg door in 9 darts (180/180/141) de leg uit te gooien. De winnaar van gisteren, Daryl Gurney verloor bij de laatste 32 van Gary Anderson. Mensur Suljovic gooide tijdens de achtste finale tegen Durrant 112,6 gemiddeld. Gary Anderson verloor van Steve West die hiermee voor de tweede keer in zijn carrière de Schot versloeg. Anderson gooide ijzersterk (121 gem. met de eerste 9 darts red.) maar mistte veel dubbels terwijl West geen enkele dubbel mistte.

Image courtesy of FOTO: Lukas Charwat (PDC Europe)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *