Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Search

PDC data in 2022: Amsterdam, Rotterdam en Zwolle (!)

Vanavond heeft de PDC haar kalender tot oktober 2022 bekend gemaakt. Na twee jaar een afgezwakte kalender gehad te hebben, is het jaar 2022 weer met volle sterkte ingepland. Lees hier de opvallendste veranderingen ten opzichte van vorig jaar.

Nederland zal onderdeel zijn van drie toernooien, waarvan er twee op TV te zien zijn. Eerder werd al bekend dat de Premier League terugkomt naar Rotterdam, maar vanavond werden ook Amsterdam en Zwolle als speellocaties bevestigd. De World Series of Darts Finals zullen opnieuw worden gehouden in Amsterdam, terwijl Zwolle het negende Euro Tour toernooi organiseert.

Agenda PDC darts in Nederland:
24 maart: Premier League in Rotterdam
27-29 mei: European Tour 9 in Zwolle
16-18 september: World Series of Darts Finals in Amsterdam

European Tour

Na een magere twee European Tour toernooien dit jaar, zal de European Tour in 2022 weer op volle sterkte zijn. Er zullen 13 toernooien worden georganiseerd, waarvan de meeste zich in Duitsland afspelen. Ondanks geruchten over een Euro Tour in Portugal of in Polen, zullen er geen nieuwe landen aangedaan worden. Wel zijn Tsjechië en Hongarije volledig opgenomen in het systeem na recent te debuteren op de Euro Tour.

25-27 februari: European Tour 1 in Riesa [Duitsland]
11-13 maart: European Tour 2 in Hildesheim [Duitsland]
25-27 maart: European Tour 3 in Wieze [België]
16-18 april: European Tour 4 in München [Duitsland]
29 april – 1 mei: European Tour 5 in Graz [Oostenrijk]
6-8 mei: European Tour 6 in Leverkusen [Duitsland]
13-15 mei: European Tour 7 in Praag [Tsjechië]
20-22 mei: European Tour 8 in Sindelfingen [Duitsland]
27-29 mei: European Tour 9 in Zwolle [Nederland]
1-3 juli: European Tour 10 in Trier [Duitsland]
2-4 september: European Tour 11 in Budapest [Hongarije]
9-11 september: European Tour 12 in Jena [Duitsland]

Overige Tours

De Challenge Tour en de Development Tour zullen niet meer gesplitst zijn aankomend jaar. De Development Tour zal gespeeld worden in Wigan en Hildesheim, terwijl de Challenge Tour Hildesheim, Milton Keynes, en voor het eerst Leicester aandoet.

Een ander groot verschil met 2021 is de flinke uitbreiding van de Women Series. Waar er dit jaar 12 toernooien voor de vrouwen werden georganiseerd, zullen er volgend jaar 20 toernooien worden gespeeld. Ook durft de PDC het aan om opnieuw in Duitsland een Women Series weekend te houden. Afgelopen jaar werd het Women Series weekend in Duitsland nog afgelast vanwege te weinig inschrijvingen.

Helaas zullen er geen Players Championship toernooien in Nederland gespeeld worden. Niedernhausen en Dublin zijn de enige speelsteden buiten het Verenigd Koninkrijk.

Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *