Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek

PDC Europe komt met alternatief toernooi voor WK kwalificatie in Duitsland

Door het coronavirus zijn veel WK-kwalificatietoernooien uitgesteld. De Duitse Super League is daar een voorbeeld van. Woensdagmiddag is bekend geworden dat er een alternatief komt voor het toernooi. Lees hier meer. 

De Duitse Super League is een competitie met 16 Duitse spelers. In totaal worden er in 6 weekenden gespeeld, inclusief een finaledag. De spelers spelen elke week (zaterdag en zondag) één keer tegen elkaar. Na 5 weken kwalificeert de top 8 van de competitie zich voor de finaledag. Op de finaledag worden de kwartfinales, halve finales en de finale gespeeld. De winnaar kwalificeert zich voor het WK. Vorig jaar wist Nico Kurz zich te kwalificeren, na een 10-6 overwinning op Martin Schindler in de finale.

Tot zover was er één weekend gespeeld, maar heeft de PDC Europe besloten om de resultaten te schrappen en een alternatief toernooi te organiseren. Van de 16 spelers die oorspronkelijk mee zouden doen, hebben Martin Schindler en Robert Marijanovic zich afgemeld. Steffen Siepmann en Michael Unterbuchner zijn de vervangers.

De 16 spelers worden verdeeld over twee groepen van acht spelers. Elke speler neemt het twee keer tegen elkaar op. De groepen zijn als volgt ingedeeld:

Groep A:
Gabriel Clemens
Michael Unterbuchner
Christian Bunse
Kevin Münch
Sascha Stein
Steffen Siepmann
Kai Gotthardt
Jens Kniest

Groep B:
Nico Kurz
Rene Eidams
Dragutin Horvat
Maik Langendorf
Manfred Bilderl
Karsten Koch
Thomas Köhnlein
Daniel Klose

De spelers van groep A spelen in de weekenden van 16-17 mei en 30-31 mei. De spelers uit groep B spelen in de weekenden van 23-24 mei en 6-7 juni. Van elke groep kwalificeert de top 4 zich voor de finaledag die zal worden gespeeld op 14 juni.

De wedstrijden zullen worden gespeeld in de Studio van de Duitse Sportzender Sport1 en zal live te zien zijn op PDC.TV. Waarschijnlijk zullen er 14 wedstrijden per dag worden gespeeld, 28 wedstrijd per weekend dus.

Image courtesy of FOTO: Lawrence Lustig (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inhoudsopgave

PDC Europe komt met alternatief toernooi voor WK kwalificatie in Duitsland